Immár kilencedik alkalommal megszerezve a piaci elsőséget, rendkívül sikeres évet zárt a Ford Magyarországon

2019. 01. 09.

A Ford immár kilencedik alkalommal, 2009 óta vezeti az eladott új gépjárművek hazai összesített listáját. A személyautók és haszongépjárművek összesített piacán 20047 gépjármű forgalomba helyezésével, 12,1% piacrészesedéssel 2018-ban ismét a Ford szerezte meg a piaci elsőséget.

A 2018-as esztendőben az új személy- és kishaszongépjármű eladások közel 17% százalékkal növekedtek Magyarországon, és túlszárnyalták a 166 ezres össz. darabszámot*.

A kiváló iparági eredményekhez a Ford modelljei kimagasló mértékben járultak hozzá. A Ford 2018-ban 23,6 százalékos eladásnövekedésével húzta fel a piac eredményeit. A márka vezeti az összesített eladásokat összesen 20047 eladott személy- és haszongépjárművel.A személyautó szegmensben a Ford megőrizve második helyét 13653 darabbal 10 százalékra tudta növelni piaci részesedését a szegmensben köszönhetően annak, hogy 2018 az új modellbevezetések éve volt a Fordnál, hiszen 10 új vagy teljesen megújult modellt mutattak be Magyarországon. Februárban megérkezett az Ecosport teljesen megújult változata, mely megtriplázva előző éves regisztrációit 1255 darabbal végzett Magyarország legnagyobb, a piac 32 százalékát kitevő SUV szegmens előkelő 10. helyén, mely szegmensben a közepes Kuga és nagy méretű Edge modellekkel kiegészülve a Ford 4417 darabbal 8,65 százalékot tudhat magáénak.

 2018 tartogatott meglepetéseket Fiesta fronton is, megérkezett a Fiesta crossover Active és a csúcsmodell Fiesta ST is. 2018 a Mustang is megújult, májusban érkezett az amerikai ikon legújabb változata, december végén pedig gazdára találtak az első limitált kiadású Mustang Bullitt modellek is, amely a híres The Bullitt ( San Franciscoi zsaru) című film 50. évfordulója tiszteletére készült. A Mustang továbbra is magabiztos fölénnyel, 110 darabos regisztrációval vezeti az itthoni sportautó kategóriát.A második félév legnagyobb sztárja a vadonatúj Focus lett, mely június óta elérhető a magyar Ford márkakereskedésekben. A 4különböző felszereltségi változatban és 5 ajtós és kombi kivitelben is elérhető Focusból, mely idén az Év Autója választás legjobbjai között is ott szerepel,3575 darab talált gazdára tavaly.

A Ford a kishaszonjármű kategóriában 6102 eladottkishaszongépjárművel lett piacvezető, amely szegmensben 26,85 százalékospiacrészesedést könyvelhetett el, tehát ismét elmondható, hogy tavaly minden 4.újonnan forgalomba helyezett haszonjármű Ford volt.Külön említésre méltó a pick-up szegmens, amelyet egyértelműen a Ford Ranger ural közel 45,55%-os piaci részesedéssel, 2248darabos értékesítéssel. 

2181 darab Ford Transit és 745 megújult Transit Custom eladásával a Ford vezeti az ún. kishaszonjármű (Small CV) szegmenset is,valamint modellfrissítésen esik át szinte a teljes Ford haszonjármű paletta. Megérkezett Magyarországra a megújult Connect és Courier teher-, és személyszállító változata is. 

 


Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezetőigazgatója évértékelőjén elmondta, hogy „A hazai sikereinket első sorban annak köszönhetjük, hogy a Ford nemcsak néhány szegmensben kínál jó ár-értékarányú, a legmodernebb technológiával felszerelt kiemelkedő minőségű modelleket. A gépjármű szegmensek talán legszélesebb spektrumát fedjük le, és szinte minden kategóriában az elsők között szerepelnek modelljeink. A Ford már nemcsak a hagyományosan erős a Transit-kategóriában kimagasló, de vezetjük a pick-upok és a sportautók eladási listáját is. Sőt, az új Focus 2018-as év bevezetésével a flotta vásárlóink igényeit is egy új, magasabb minőségi szinten tudjuk kielégíteni."


A Ford saját finanszírozója, a Ford Credit továbbra is maga finanszírozza a márkakereskedők járműbeszerzéseit, emellett pedig pénzügyiszolgáltatásokat kínál a vásárlók számára, beleértve a használt gépkocsik finanszírozását és a biztosításokat is. 2018 további növekedést eredményezett a finanszírozott autóvásárlások terén, főleg a magánvásárlói piacon. Ez FordCredit esetében azt jelenti, hogy az összes újautó értékesítés több, mint 20százalékánál vettek igénybe az ügyfelek Ford Credit finanszírozásikonstrukciót. 


A Ford idén is folytatta hosszútávú társadalmi célú programjait a jelenlegi és jövőbeli vásárlóinak mind tökéletesebb kiszolgálása érdekében. Az 2017-ben elindított országos Ford Karrierprogramkeretében, - mely az autószerelő szakma presztízsét hivatott visszaállítani, és a jól képzett, és motivált szerelő utánpótlást biztosítani – országszerte 10autószerelő szakmunkásképző intézménnyel működik együtt. 


A program keretében a Ford tavaly 6 középiskolának adományozott oktatási célra szánt Ford modelleket, mellyel a Ford Karrierprogramban résztvevő szakiskolákat támogatja. Az iskoláknak átadott Fordokon gyakorolva a legmodernebb technológiák szerelését sajátíthatják el a tanulók. A modellek olyan újdonságokkal felszerelve érkeznek, mint az új automata váltó, tolatókamerák és parkolóradarok,holttérfigyelő rendszer, sávtartó automatika, táblafelismerő és navigációsrendszer vagy a start-stop rendszer.

 


Ugyancsak 2017-ben indult Magyarországon a Ford világszerte nagy sikerű, fiatalokat célzó Ford Driving Skills for Lifeprogramja, melynek keretében tavaly az első év sikere után újabb 328 frissjogosítvánnyal rendelkező fiatalt tanítottak a Ford vezetésbiztonságiszakemberei a biztonságos vezetésre, és a vezetés közben adódó vészhelyzetek elkerülésére. A program idén szintén folytatódik újabb fiatalokat tanítva a sokszor életmentő ismeretekre.

 

A Ford a 2019-es évre is tartogat meglepetéseket. A személyautó piacra május körül érkezik majd a Mustangból már ismert 2.3Ecoboost motor 280 lóerős változatával szerelt Focus ST 5 ajtós és kombikivitelben. Idén érkezik a megújult Mondeo, mely hibrid változata Kombikivitelben is elérhető lesz. A legnagyobb dobást azonban az év végére tartogatja majd a Ford, amikor is SUV családjába érkezik számos megújult, vagy éppen Európában most először bemutatkozó modell, köztük a vadonatúj Kuga, és az eddig csak a tengerentúlon kapható Explorer legújabb változata is. És az újdonságoknak ezzel még koránt sincs vége, hisz idén várható a Craiovában készülő újabb B platformos kis SUV, sőt az 2019 végén bemutatkozó teljesen elektromos új Ford SUV is, melyhez az ihletet a legendás Mustang adta.

 

A haszongépjármű piacon ugyancsak izgalmas év várható a Fordnál, hisz érkezik a megújuló Ranger mellett a különleges, tereprallyra termett Ranger Raptor is. A városi áru- és személyszállításban pedig azmegújuló Tranzit modellek és az ősszel érkező, környezetbarát Transit Custom PHEV segít, mely 1.0 Ecoboost motorja mellett hálózatról tölthető akkumulátora akár50 km tisztán elektromos használatot is lehetővé tesz majd.


*A Datahouse újautó-eladási adatai szerint (személy-,kishaszon, nagyhaszon és busz) 


Forrás: Ford Sajtószoba

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók FX Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek FX Autóház Kft.