Hosszú utat tettünk meg

2017. 09. 05.

‘... és hosszú út áll még előttünk’ szerepel a Ford Motor Company ma közzétett 18. Fenntarthatósági Jelentésében – mellyel együtt egy rövidfilmet is közzétettek– amiben a vállalat részletesen ismerteti a környezetvédelem terén elért eredményeit és azon elkötelezettségét, hogy továbbra is aktívan dolgozzon a fenntarthatóság megteremtésén.

“Tisztában vagyunk vele, hogy a klímaváltozás valós és komoly fenyegetést jelent, és továbbra is együttműködünk a világ vezetőivel, hogy támogassuk az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklését,” nyilatkozta Bill Ford ügyvezető elnök. “Emellett arra is lehetőségünk nyílik, hogy elősegítsük a környezettudatosabb világ kialakulását, olyan intelligens járműveket kínálva és intelligens megoldásokat dolgozva a társadalom számára, mint például az autómegosztás, az új közlekedési módok vagy a dinamikus ingajáratok.”

A Ford évek óta számos ismert szervezettel működik együtt, hogy növelje a vállalat átláthatóságát, és egyre értékesebbé formálja környezetvédelmi kezdeményezéseit. Jó példa erre, hogy júniusban – az első autógyártóként – csatlakozott az Üzleti Szövetség a Víz és az Éghajlat Védelmében nevű szervezet “Növeljük a vízbiztonságot!” című kezdeményezéséhez.

Az Üzleti Szövetség a Víz és az Éghajlat Védelmében szervezet az ENSZ Globális Megállapodás, a Széndioxid Közzétételi Projekt, a SUEZ és az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért közös kezdeményezése, amely akcióterveket fogalmaz meg a vállaltok számára, hogy bizonyíthassák elkötelezettségüket a felelős vízfelhasználás terén.

A Stockholmi Nemzetközi Víz Intézet Augusztus 27. és szeptember 1. között rendezte meg a Víz Világhetét, aminek témája: “víz és szennyvíz – csökkentés és újrahasznosítás”. Az évente megrendezett Víz Világhét a globális vízproblémák legfontosabb fóruma.

“Nap mint nap azon dolgozunk, hogy hasznára legyünk vásárlóinknak, a közösségeknek és a bolygónak,” fogalmazott Kim Pittel, a Ford fenntarthatósági, környezetvédelemi és biztonsági fejlesztésekért felelős csoportszintű alelnöke. „Integrált fenntarthatósági szemléletünk jegyében nemcsak vállalatunknál, hanem beszállítói láncinkban is meghonosítjuk a leghatékonyabb módszereket, hogy jobbá tehessük az emberek életét.”A 2017-es Fenntarthatósági Jelentés legfontosabb szempontjai:


  • Tudatos vízfelhasználás
  • Fenntartható forrásból származó anyagok
  • Fenntartható gyártási folyamatok
  • Fenntartható beszállítói lánc
  • A hulladék mennyiségének csökkentése
  • Felelős üzleti szemlélet


A részletes jelentést (angol nyelven) megtekintheti a http://www.sustainability.ford.com/ címen.


A film megtekintéséhez kattintson ide:

https://www.youtube.com/watch?v=Gy24EejkOjc&feature=youtu.be


Forrás (és további részletek magyar nyelven): Ford SajtószobaMárkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók FX Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek FX Autóház Kft.