Ford GT LEGO® kockákból

2017. 03. 02.
A Ford legendás Le Mans-győzelmei LEGO® kockákból – a jövő versenyzőinek, mérnökeinek és dizájnereinek

Egy ajándék, amivel az Ön gyermekei is ráléphetnek az autóversenyzéshez vezető útra. Az 1966-ban és 2016-ban látványos győzelmet arató Ford GT40 és az új Ford GT versenygépek most LEGO® kockákból kelnek életre.

Az új LEGO Speed Champions készletben mindkét autó megtalálható, na meg a pilóták figurái, egy kockás zászló és persze a nyertesnek járó trófea, így könnyen felidézhető a történelmi motorsport-diadal.

“A csapatomból sokan a Ford 1966-os győzelmének legendáján nőttek fel, így könnyű elképzelni az izgalmukat, amikor először láthattak neki mindezt LEGO kockákból megalkotni,” mesélte Dave Pericak, a Ford Performance globális igazgatója. “Ez a készlet igazán hatásosan adja vissza Le Mans-i történetünket, és bízom benne, hogy erősen inspirálja majd a holnap autóversenyzőit, mérnökeit és formatervezőit is.”

A Ford idén látványos győzelmet aratott Le Mans-ban, megismételve a történelmi diadalt, amikor autói 50 évvel ezelőtt mindhárom dobogós helyezést megszerezték ugyanezen a futamon. A LEGO Group szorosan együttműködött a Ford formatervező- és licenc-csapatával, hogy a lehető legrészletesebben megmintázhassa az 1966-os győztes versenyautót és az új Ford GT versenygépet.

“Igazi jutalomjáték volt ez, bár komoly felelősséggel is járt. A Ford GT40 minden idők egyik legismertebb versenyautója, a Ford GT pedig egyszerűen hihetetlen,“ mondta el Craig Callum, a LEGO Speed Champions vezető formatervezője. “A készletet gyermekek számára terveztük, de nem feledkezhettünk meg a felnőtt rajongókról sem, akikről tudtuk, hogy szigorúan elbírálják majd e modellek hitelességét.”

Callum – aki szabadidejében egy Ford A-modell hot-roddal versenyez, és valódi autók dizájnereként kezdte szakmáját – tíz prototípus készítését is levezényelte, mielőtt megszületett a két modell végső változata, amelyek már létező LEGO kockákból készíthetők el.

Nézze meg, hogyan állítja össze Callum rekordidő alatt az új készletet! Videó megtekintése



Az új 2016-os Ford GT és az 1966-os Ford GT40 2017. március 1-től rendelhető meg a LEGO.com/shop honlapon 34,99 eurós ajánlott fogyasztói áron. 
Ugyanitt egy Ford Mustang készlet is kapható, valamint egy Ford F-150 Raptor utánfutóval és egy Ford A-modell hot-rod.


Forrás: Ford Sajtószoba

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók FX Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek FX Autóház Kft.