Az új Ford labor a testen viselhető eszközök és a járművek összehangolásán dolgozik

2016. 01. 14.
A Ford új, a testen viselhető eszközökre szakosodott laboratóriumának köszönhetően egyre erősebb és hasznosabb kapcsolat teremthető az általunk viselt és az általunk vezetett eszközök között. Ebben a létesítményben a tudósok és mérnökök a testen viselhető eszközök és járművek összehangolásán dolgoznak, hogy a vezetéstámogató technológiák pontosabb képet kapjanak a jármű vezetőjéről – különösen akkor, amikor az autós ideges, vagy álmos.

„Miközben egyre több ember használ okosórát, okosszemüveget és fitnesz-mérőeszközöket, mi olyan alkalmazásokat kívánunk kifejleszteni, amelyek ezen eszközök segítségével javítják az autók funkcionalitását és a vezetőjükről alkotott képét,” – mondta el Gary Strumolo, a Ford Kutatási és Fejlett Tervezési központjának járműtervezésért és infotronikáért felelős globális vezetője.

A Ford dearborni Kutatási és Innovációs Központjában létesített új Automotive Wearables Experience laboratórium kutatói annak lehetőségeit vizsgálják, hogy miként lehet az autósok legfontosabb egészségügyi adatait összekapcsolni a jármű technológiáival, például a Sávtartó Asszisztenssel és a Holttérfigyelő rendszerrel.

A Sávtartó Asszisztens például hatékonyabban működhet, ha egy okosóra segítségével a jármű észleli, hogy a vezető álmos. Az is megoldható, hogy az Adaptív Sebességtartó Automatika vagy a Holttérfigyelő rendszer növelje a járművek közti távolságot, ha a vezető pulzusa szaporábbá válik a sűrűbb forgalomban.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók FX Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek FX Autóház Kft.