A Toyota is alkalmazza a Ford SmartDeviceLink szoftverét

2016. 01. 08.
Az autógyártók és az iparági beszállítók első hulláma – élén a Toyota Motor Corporation vállalattal – felkarolta a Ford SmartDeviceLink szoftverét. Ez óriási lépést jelent abba az irányba, hogy a vásárlóknak sokkal több lehetőség közül választhassák ki, hogyan szeretnék elérni és használni okostelefonos alkalmazásaikat vezetés közben.

A SmartDeviceLink egy nyílt forráskódú szoftver, amelyre a Ford SYNC® AppLink™ platformja is épül. Segítségével a felhasználók könnyedén hozzáférhetnek kedvenc okostelefonos alkalmazásaikhoz, akár hangvezérlésen keresztül is. A QNX Software Systems és az UIEvolutions autóipari beszállítók szintén alkalmazzák a technológiát, sőt a termékeikbe is beleépítenék azt.

A Ford technológiájának átvételével az autógyártók és a beszállítók hozzájárulnak egy új iparági szabvány elterjedéséhez, amely növeli az autóban használható okostelefonos alkalmazások számát. Egy közös iparági szoftverrel a fejlesztők arra összpontosíthatnak, hogy erre a platformra (SmartDeviceLink) a lehető legjobb felhasználói élményt teremtsék meg, amely hamarosan számos autómárka ügyfelei számára elérhetővé válik.

A PSA Peugeot Citroën vizsgálja a SmartDeviceLink alkalmazását a saját modelljeiben, emellett pedig a Honda, a Subaru és a Mazda is tanulmányozza a szoftveres megoldást.

”Az okostelefonos alkalmazásokra készített közös kommunikációs felület legnagyobb előnye az, hogy iparági szabványt teremt, nagyszerű élményeket garantálva a felhasználóknak, és szabad kezet nyújtva a különböző autógyártóknak saját márkájuk megkülönböztetésében,” mondta el Don Butler, a Ford Kapcsolódó Járművek és Szolgáltatások részlegének ügyvezető igazgatója. ”A Ford azért tette nyitottá a szoftvert, mert mindenkinek hasznára válik, ha az iparágban egy nyelvet beszélünk.”

A SmartDeviceLink szoftver az AppLink megoldással együtt a Ford Intelligens Mobilitás program része. Ennek célja új szintre emelni az összeköttetést, a mobilitást, az önjáró autókat, a felhasználói élményt és az adatelemzést.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók FX Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek FX Autóház Kft.