Magabiztosan vitte az első negyedévet a Ford

2015. 04. 24.
Továbbra is elképesztő lendülettel vezeti a magyarországi személyautó és haszongépjármű piac értékesítéseit a Ford, amely nem csak márciusban végzett az élen 12,8%-os piaci részesedéssel, de az egész negyedévet tekintve is kimagasló, 13%-os piaci részesedéssel vezeti a hazai eladásokat.

A márciusban Magyarországon 1078 új autó értékesítésével, 12,8%-os piaci részesedéssel a hazai személyautó- és haszognépjármű piacon első helyen végző Ford az egész első negyedévben szárnyalt. Míg az év első három hónapjában a magyarországi személyautó és haszongépjármű piac 16%-al bővült, addig az autógyártó 36,3%-al növelte eladásait, így 2944 új autó értékesítésével, 13%-os piaci részesedéssel őrizte meg piacvezető pozícióját. Jól illusztrálja a Ford eladásainak lendületét, hogy három hónap alatt legközelebbi versenytársához képest mintegy 555 új autóval többet értékesített, ami a márka nagyságrendileg fél havi átlagos értékesítésének felel meg, összességében pedig 23,2%-al, azaz közel negyedével több eladott autót jelent.

„Jóllehet az első negyedévben 10,1%-al növekdő személyautó piacon is az iparági növekedés üteménél gyorsabban, 12,2%-al növekedtünk, kimagasló sikereink motorja márkakereskedőink elkötelezett munkája mellett sokszorosan díjnyertes haszongépjármű porftóliónk: a 38,4%-al bővülő haszongépjármű piacon 111,4%-al növekedtünk, azaz több, mint megdupláztuk értékesítéseinket, úgy, hogy legközelebbi versenytársunkhoz képest 96,5%-al több autót értékesítettünk.” – avat be Szamosi Viktor, a Ford magyarországi ügyvezető igazgatója.

„Mindez jól megmutatkozik abban is, hogy a Ford hazai értékesítéseinek 37,7%-át teszik ki a haszongépjárművek, míg iparági szinten a haszongépjárművek aránya csupán 24,9%. Egyébiránt vadonatúj haszongépjármű portfóliónk valamennyi tagja nagyszerűen teljesít a szegmensében, a Ranger nem mindennapi sikere ugyanakkor érdemes arra, hogy külön is megemlékezzünk róla: 43,2%-os szegmensrészesedésével a modell dominálja a pickup kategória értékesítéseit, úgy, hogy legközelebbi versenytársához képest csaknem 2,5-ször annyi talált belőle gazdára.” –teszi hozzá Dalos Attila, a Ford magyarországi értékesítési igazgatója.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók FX Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek FX Autóház Kft.