FORD TOURNEO CONNECT: az első 5 csillagos

kompakt személyszállító

2013. 12. 18.

A vadonatúj Ford Tourneo Connect kategóriájában elsőként kapott maximális, ötcsillagos minősítést az autók biztonságát vizsgáló független szervezet, az Euro NCAP töréstesztjén: a kompakt személyszállító 94 százalékos eredményt ért el a felnőtt utasok védelmének vizsgálatán, és 83 százalékot teljesített az általános védelem tekintetében. A Ford nagyobb méretű Tourneo Custom személyszállítója is a kategóriában egyedülálló, maximális Euro NCAP értékeléssel büszkélkedhet.

A vadonatúj Ford Tourneo Connect az első kompakt személyszállító, amely maximális, ötcsillagos minősítést kapott az autók biztonságát vizsgáló független szervezet, az Euro NCAP töréstesztjén. A sokoldalú Tourneo Connect 94 százalékos eredményt ért el a felnőtt utasok védelmének vizsgálatán, és 83 százalékot teljesített az általános védelem tekintetében. A Tourneo Connect maximális, ötcsillagos töréstesztje előtt már a Ford nagyobb méretű személyszállítója, a Tourneo Custom is hasonlóan kiemelkedő eredményt ért el, és kategóriájában továbbra is ez az egyetlen modell, amely ötcsillagos értékeléssel büszkélkedhet.

“A Tourneo Connect megfelelő teret és sokoldalú használhatóságot biztosít az aktív családok számára.” – mutat rá Stephen Lest, a Tourneo Connect programvezető főmérnöke. “Az Euro NCAP tesztjén elért kiemelkedő teljesítmény azt bizonyítja, hogy tisztában vagyunk azzal, mennyire fontos vásárlóink számára a biztonság.”

A vadonatúj Ford Tourneo Connect személyszállító tervezése során a mérnökök arra összpontosítottak, hogy az autó mindenféle baleseti helyzetben maximális védelmet nyújtson az utasok és a gyalogosok számára. Az új modell ugyanarra a globális Ford-padlólemezre épült, mint más, szintén ötcsillagos minősítést szerzett járművek, például a Focus, a C-MAX vagy az új Kuga. Fejlesztése során a Tourneo Connect több mint 100 valós törésteszten esett át, nem beszélve a mintegy 10.000 számítógépes szimulációról. A vezető és az utasok védelméről rendkívül erős biztonsági utascella gondoskodik; a szerkezet 53 százalékban ultra-nagy szilárdságú acélból, ezen belül pedig 16 százalékban ultra-nagy szilárdságú bóracélból készült.
A Ford alapáron kínálja a Tourneo Connect átfogó utasvédelmi rendszerét, amelyben vezető- és utasoldali első és oldallégzsákok, valamint az utastér teljes hosszában kinyíló függönylégzsákok találhatók. A második üléssor szélső ülésein a gyermekek biztonságát ISOFIX rögzítőpontok garantálják, amelyeket – a gyerekülések egyszerű rögzíthetősége miatt – 100 százalékra értékelt az Euro NCAP. Az autó orr-részének körültekintő tervezésével sikerült mérsékelni a gyalogosgázolások súlyosságát: a motorháztető, a szélvédő és a műszerfal innovatív kialakítása minimumra csökkenti a fejsérülések veszélyét.  A Tourneo Connect a kategóriában elsőként kínál olyan fejlett utasvédelmi rendszereket, mint például a lassan haladó városi forgalomban a ráfutásos ütközések elkerülésére szolgáló Alacsony Sebességű Ütközés Elkerülő Rendszer vagy a Vészhelyzeti Segélyhívóval kiegészített SYNC, amivel az utasok egy baleset után segítséget kérhetnek.

“Az autó átfogó biztonsági felszereltségében megtalálható a vezető által beállítható sebességhatároló rendszer; alapáron jár a be nem kötött első biztonsági övekre figyelmeztető jelzés; az Alacsony Sebességű Ütközés Elkerülő önállóan fékez az araszoló forgalomban – a Tourneo Connect tehát igazán vonzó ajánlat azok számára, akik fontosnak tartják a biztonságot.” - fogalmaz Michiel van Ratingen, az Euro NCAP főtitkára.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók FX Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek FX Autóház Kft.