A TOPGEAR magazin a Ford Fiesta ST-t választotta

az év autójának

2013. 12. 10.

A többszörösen díjnyertes Ford Fiesta ST megkapta az egyik legmagasabb presztizsű szakmai elismerést: ez a modell szerezte meg a TopGear Magazin 2013-as Év Autója címet.

A Fiesta ST olyan vetélytársakat győzött le, mint például a 866.000 angol fontba kerülő McLaren P1 szupersportkocsi. A magazin szerint a döntés egyhangú volt:

“Egy autó, ami megbizserget, felpörget és szerelemre lobbant, és olyan dolgokat kínál, amiről azt gondoltuk, hogy mindörökre elvesztek már. Egy autó, ami minden nap mosolyt varázsol az ember arcára. Ez a 2013-as év legélvezetesebb autója."

A Fiesta ST a TopGear Magazintól az Év Izomautója címet is megkapta – azt a kitüntetést, amivel tavaly a Focus ST is büszkélkedhetett. A TopGear Magazin szerint:
 “A Fiesta ST mindent tud, amit egy kompakt izomautótól elvárunk… ráadásul mindezt 16.995 fontért. Az alacsony ár gyakran kompromisszumot jelent más autókhoz képest. Ebben az esetben viszont nem, hiszen a Fiesta ST 180 lóerős. Szívdöglesztően néz ki. A futómű ugyanolyan szenzációs, mint egy McLaren felfüggesztése. Jobban tapad és jobban megy, mint a többi modell, szóval – amennyire mi tudjuk – nem lehet rajta fogást találni. Még akkor is jó vételnek tűnne, ha a márkakereskedők kicsit feljebb srófolnák az árát; de nem teszik. Hatalmat a népnek, ugye? Ez már majdnem a szocializmus.”
Nagy-Britannia vezető autós magazinját, a TopGear Magazint lenyűgözte az ST puritán technológiája:

“Miközben más autógyártók egyszerűen tobzódnak az aktív lengéscsillapítókban, a sebességfüggő kormányművekben és más komplikált megoldásokban, a Ford az egyszerűségre szavazott. Miért kellene a mérnökök figyelmét milliónyi bonyolult specifikációval szétforgácsolni, amikor egyetlen jól eltalált beállításra is koncentrálhatnak?”

A TopGear elismerése a legújabb trófea a Fiesta ST által begyűjtött díjak hosszú listáján, amelyen olyan címek szerepelnek, mint a Legjobb Izomautó díja az Auto Express és a Scottish Car magazinoktól. A számtalan elismerés az autó népszerűségével is egybecseng, hiszen a nagy európai érdeklődésre való tekintettel 15 százalékkal növelni kellett a modell gyártási célszámait.

Anthony Ireson, a Ford Nagy Britannia marketing-igazgatója így nyilatkozott: “A Fiesta ST mindenkire nagy hatással van, aki beül a kormánya mögé, s ez alól a TopGear zsűritagjai sem kivételek. Hatalmas elismerés ez a Fiesta ST és a Ford márka számára, és nagy örömünkre szolgál, hogy autónkat élvezetesnek és jó ár-érték arányú ajánlatnak találták.”

A 180 lóerős, 1,6 literes EcoBoost motorral hajtott Fiesta ST 6.9 másodperc alatt gyorsul százas tempóra, végsebessége pedig 220 km/óra. Az autó alapára az Egyesült Királyságban 16.995 angol font, Magyarországon 6.185.000 Ft. A Fiesta ST-ben a nagy teljesítményhez hangolt kormánymű, futómű és fékrendszer, valamint továbbfejlesztett Nyomatékvektor Szabályozás működik, és a Recaro sportülésekkel felszerelt autóban Vészhelyzeti Segélyhívóval kiegészített SYNC és Ford MyKey rendszer is található.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók FX Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek FX Autóház Kft.