Új Ford E-Transit flotta

Új Ford E-Transit flotta

2023. 09. 28.

Újabb Ford E-Transit flottával bővíti járműparkját a Gebrüder Weiss

A Ford E-Transit a használati érték, az alacsony üzemeltetési költségek és a termelékenységet fokozó, hálózatba kapcsolt Ford Pro szolgáltatások világszínvonalú kombinációját nyújtja az európai vásárlók számára A Gebrüder Weiss újabb 10 E-Transit beszerzésével megduplázza elektromos közúti flottáját. Az összességében közel egy milliárd forintos beruházással a GW Budapesten és négy magyar nagyvárosban károsanyag-kibocsátás nélkül kézbesít küldeményeket.

Budapest, 2023. szeptember 28.- További 10 E-Transit beszerzéséről írt alá megállapodást Varga Bálint, a Gebrüder Weiss Kft. ügyvezetője Bagyó Dáviddal, a Ford Magyarország Ford Pro márkaigazgatójával és ezzel megduplázza elektromos közúti flottáját. Az összességében közel egy milliárd forintos beruházással a GW Budapesten és négy magyar nagyvárosban károsanyag-kibocsátás nélkül kézbesít küldeményeket.

Ford pro

Varga Bálint az esemény alkalmából elmondta, hogy a társaság három hónapos tesztidőszak pozitív tapasztalatai alapján döntött az elektromos meghajtású fuvarozási technológia alkalmazásának kiszélesítéséről. Emisszió-mentes járművei ebben az időszakban Budapesten a társaság fővárosi házhozszállítási (B2C) fuvarfeladatainak 85%-át szállították házhoz. Az e-furgonok a hét minden napján dolgoztak, Budapest sűrűn lakott kerületeiben havonta 24000 km-t tettek meg. A napi futást egyetlen töltéssel teljesítették. A próbaidőszak során több mint 15 ezer tonna üvegházhatású gáz kibocsátását tették feleslegessé. A teszt egyértelműen pozitív eredménnyel zárult, am indokolttá tette újabb a 10 elektromos jármű beszerzését.

A társaság Budapesten és négy magyar nagyvárosban jelenleg károsanyag-kibocsátás nélkül kézbesít küldeményeket a tágabb értelemben vett belvárosi zónákban.

Varga Bálint emlékeztetett arra, hogy a GW elkötelezett a zöld logisztika iránt. Ennek jegyében nyáron Magyarországon elsőként tesztelt egy hidrogén-meghajtású járművet is. A társaság a technológia legkorábbi szakaszaiban alkalmazza a már elérhető megoldásokat, köztük az LNG és a CNG meghajtást is.

Ford E-Transit

Bagyó Dávid a megrendelés aláírását követően az elektromos tehergépjárművek magyarországi lehetőségeit elemezve egyebek között hangsúlyozta, hogy a tisztán elektromos hajtású E-Transittal a Ford Pro a termelékenység és az értékteremtés új szintjét kínálja az magyar vállalkozásoknak, hiszen az áruszállítóval a kategória legnagyobb akkumulátorát, hatótávolságát és teljesítményét, valamint a különleges ProPower Onboard funkciót kínálja; ez utóbbival az autó áramforrásként is használható

A Ford Pro átfogó, digitális szolgáltatásai javítják az európai haszonjármű-vásárlók produktivitását, többek között növelik az autók rendelkezésre állási idejét, csökkentik az üzemeltetési költségeket, ezzel segítve a vállalkozások fenntarthatóságát.

Brankó Aczkov, az IKEA operációs fejlesztője az eseményen méltatta a Gebrüder Weiss elkötelezettségét a fenntartható logisztika iránt. Mint mondta, a két vállalat hasonlóan gondolkodik és cselekszik a körkörös és klímapozitív üzleti tevékenység tekintetében. Az IKEA számára fontos, hogy a környezettudatos elvek szerint gyártott áruk emisszió-mentes fuvarozással jussanak el az emberekhez.

Varga Bálint végezetül bejelentette, hogy a társaság fejlesztési terveiben a következő lépés a legalább 250-300 km hatótávú elektromos járművek beszerzése lesz, amelyekkel Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza is kiszolgálhatóvá válik.

Tisztán elektromos hajtású E-Transit

Kapcsolat elérhetőség

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók FX Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek FX Autóház Kft.