új Mustang GT4

új Mustang GT4

2023. 06. 28.

A Mustang GT4-esek építését a Multimatic végzi; az autót egy Coyote-alapú V8-as motor hajtja, ami teljes egészében a Ford Performance saját fejlesztése

A Ford betartotta az ígéretét: Spa-ban bemutatkozik a világ autóversenyzői által várva várt új Mustang GT4

BUDAPEST, Magyarország, 2023. június 28. – Egyre erősödik a Ford ikonikus modellje, a Mustang legendája: a Mustang GT4 hivatalosan is bemutatkozik a világhírű Spa-Francorchamps versenypályáján megrendezett SRO Spa 24 órás futamon. 

új Mustang GT4

A Mustang GT4 a márka legújabb versenygépe, ami a Ford elnök-vezérigazgatójának mára szállóigévé vált mondása (“a Ford mindenki ellen”) szellemében született. Testvéréhez, a Mustang GT3-ashoz hasonlóan a GT4 is a vadonatúj Mustang Dark Horse modellváltozatra épül, és az autó színre lépésével a Ford megszakítás nélkül folytatja diadalútját az SRO GT4 géposztályban, ahol 2017-ben lépett először pályára. 

Mustang Dark Horse

A Mustang GT3-assal való erős párhuzamot az is erősíti, hogy az új gép versenyfényezését Troy Lee dizájner tervezte, aki a GT3 mellett a SuperVan 4.2 festését is megálmodta. Troy Lee a világ legmagasabb szintű motorsport-kategóriáiban készít versenyautó-fényezéseket. 

Muatang versenyautó

“Versenygépeink kínálatában különösen fontos a Mustang GT4,” mondta el Mark Rushbrook, a Ford Performance globális igazgatója. “A Mustang GT3 és a hamarosan bemutatkozó Mustang Dark Horse R közé pozícionált autóval minden versenypályán lendületben tarthatjuk a Fordot, ráadásul ez a jármű az ügyfélcsapat-programunknak is az egyik alapköve. Az új Dark Horse modellre épülő géppel készen állunk rá, hogy a Ford világszerte megmutassa a versenyeken, mit tud.” 

Mustang

A Mustang Dark Horse 2023-as bemutatása szilárd alapot teremtett ahhoz, hogy már idén megjelenhessen a sorozatgyártású Mustangra épülő versenyautók teljes körű kínálata: az új Mustang GT4, a most leleplezett Mustang GT3, illetve a hamarosan érkező Mustang Dark Horse R – és így tovább. Mindegyik gép tovább mélyíti majd a Mustang hírnevét, hiszen ez a modell a Ford legtöbbet versenyeztetett és legsikeresebb típusa, ami Daytonától Bathurstig a világ legnevesebb futamain ott száguldott már a mezőny élén, eddig is és ezután is számtalan pilóta számára téve lehetővé a versenyzést – legyen szó akár a legprofibb GT-csapatokról, akár a hétvégi pályanapok indulóiról. A Mustang tényleg mindenhol és mindenkivel versenyezni fog.

A Ford Performance tovább mélyíti eddig is kiterjedt együttműködését a Multimatic-kal, hiszen ez a csapat építi majd a Mustang GT4-eseket. A Coyote V8-as motorból kifejlesztett versenyblokk teljes egészében a Ford Performance saját fejlesztése, és az erőforrást a michigani Ford Dearborn üzemben szerelik össze.

“Nagy büszkeség számunkra, hogy ennyi remek partnerrel dolgozhatunk együtt ezekben a versenyautó-programokban,” nyilatkozta Christian Hertrich, a Ford Performance motorsport-hajtásláncokért felelős igazgatója. “Azt is hatalmas eredménynek tartom, hogy a Mustang GT4 teljes motorfejlesztését házon belül tudtuk elvégezni. Remek a csapat, és már alig várom, hogy a Mustang szurkolói versenyzés közben láthassák a Mustang GT4-est!”

Multimatic DSSV lengéscsillapítók

A Mustang GT4 versenyautóban olyan kimagasló műszaki megoldások találhatók, mint a Multimatic DSSV lengéscsillapítók, a pneumatikus működtetésű Holinger sebességváltó, a természetes rostokból készült karosszériaelemek, és persze az egyedi aerodinamikai csomag, amit kifejezetten a GT4-versenyzéshez alakítottak ki a mérnökök.

A Mustang GT4 megvásárlása iránt érdeklődő versenyzők és csapatok a https://www.ford.com/performance/mustang-gt4 honlapon kaphatnak részletes tájékoztatást.

Kapcsolat elérhetőség

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók FX Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek FX Autóház Kft.