Mustang Dark Horse

2022. 12. 19.

Karácsonyi meglepetés a Fordtól: a vadonatúj Mustang Dark Horse 5,0 literes V8-as motorja kereken 500 lóerős

DEARBORN, Michigan, 2022. december 15. – A Ford jó tippeket ad a Mustang-rajongóknak, hogy mit írjanak fel idén a karácsonyi kívánságlistájukra: a vadonatúj, hetedik generációs Mustang mindegyik motorja erősebb lett, sőt a Mustang Dark Horse káprázatos, 500 lóerős teljesítményt kínál.

„A Mustang mindig is híres volt arról, hogy a határokat feszegeti. A Mustang GT-ben és a Dark Horse változatban most olyan 5,0 literes V8-as dübörög, ami egyszerűen félelmetes,” mondta Ed Krenz, a Mustang főmérnöke. „Ráadásul a Mustang EcoBoost is jóval erősebb lett, úgyhogy mostantól mindegyik Mustanggal még élvezetesebb és borzongatóbb autózásra számíthatunk.”

A Mustang Dark Horse teljesítménye kereken 500 lóerő

A lenyűgöző versenypálya-képességeket kínáló Mustang Dark Horse változatba egy egyedi tervezésű új, negyedik generációs Coyote V8 erőforrást építettek be, amelynek 500 lóereje és 567 Nm forgatónyomatéka* új mércét állít a közúton és pályán egyaránt használható Mustangok világában, és ez az eddigi legerősebb olyan modell, ami nem Shelby-tuninggal készült.

Ford Mustang Dark Horse

A Ford Performance hatalmas tapasztalatával tervezett Coyote erőforrást még tovább csiszolták, hogy teljesítménye elérje az 500 lóerőt, így ez az eddigi legerősebb V8-as szívómotor. A blokkban olyan új megoldások találhatók, mint az egyedileg kiegyensúlyozott főtengely, vagy a kovácsolt hajtókarok (ez a Ford Mustang Shelby GT500-ban jelent meg először), amelyek képesek elviselni a magasabb hengernyomást és dugattyúsebességet. A Mustang Dark Horse megerősített vezérműtengelyeit kifejezetten a versenypályák nagyobb igénybevételeihez méretezték, ahol a fordulatszám akár 7500 1/perc is lehet.

„Azt akartuk, hogy ha valaki beül a volán mögé, azonnal szoros kapcsolat alakuljon ki közte és az autója között – ezért mindent megtettünk, hogy ezt a köteléket megalapozzuk,” magyarázta el Suzanne Robinson, a Coyote motorprogram vezetője. „A blokkból mindent kihoztunk, amit csak tudtunk: az új dupla fojtószelepház-kialakítás miatt a motor hihetetlenül készségesen reagál a gázparancsra, úgyhogy a Mustang-rajongók igazán lenyűgöző dolgokra számíthatnak.”

A legerősebb Mustang GT 5.0 V8

A tervezők szándéka az volt, hogy a vadonatúj Mustang magával ragadó, zsigeri élményt nyújtson, ennek sarokköve pedig az új, negyedik generációs Coyote V8-as. Az opcióként megrendelhető Aktív Szelepes Kipufogóval a Mustang GT kupé és kabrió teljesítménye 486 lóerő, forgatónyomatéka pedig 567 Nm.** Ugyanakkor a blokknak nemcsak az ereje lenyűgöző, hanem a hangja is, hiszen a gázoknak szabad utat adva a rendszer különleges V8-as hangzást kínál, a szelepek zárásával pedig ’lehalkítható’ az autó.

Teljesítménye kereken 500 lóerő

Még az alapfelszereltségű Mustang GT is 480 lóerős*, vagyis erősebb, mint bármelyik eddigi szívómotoros V8-as Mustang, sőt 563 Nm értékével az eddigi legnyomatékosabb is.

A negyedik generációs, tökéletesített felépítésű, új olajteknővel kialakított Coyote V8 erőforrásban a szegmensben elsőként alkalmaztak kettős légbeömlőt és dupla fojtószelepház-kialakítást, ami minimumra csökkenti a szívási veszteséget, és nagyobb levegő tömegáramot garantál.

A turbómotoros Mustang EcoBoost 315 lóerős

A ’megfizethető teljesítmény’ tradícióját folytatva a vadonatúj Mustang EcoBoost új, 2,3 literes EcoBoost motorja 315 lóerőt ad le, vagyis ez az eddigi legerősebb blokk a négy- vagy hathengeres Mustang-alapmotorok mezőnyében. Ráadásul a forgatónyomatéka is tekintélyes: 475 Nm.

Opcióként a Mustang EcoBoost vásárlói is kérhetnek Aktív Szelepes Kipufogórendszert, amivel autójuk még borzongatóbb turbómotor-hanggal fűszerezi az örömautózást.

A Mustang EcoBoost kupé és kabrió erőforrása egy vadonatúj motor, amit a Ford új Modular Power Cylinder (MPC) motorépítési elvei alapján terveztek; ez biztosítja, hogy nemcsak teljesítménye és vezethetősége, hanem üzemanyag-fogyasztása is jobb lesz, mint a kifutó modellé volt.*** A blokkban megváltoztatták a furat/löket arányt, kombinálták a port rendszerű és a közvetlen üzemanyag-befecskendezést, emellett pedig változó szelepvezérlést, integrált kipufogógáz-visszavezetést és kettős megfúvású turbótöltőt alkalmaztak, hogy elérjék azt a teljesítményt, amit egy Mustang-pilóta elvár.

A michigani Flat Rock üzemben gyártott vadonatúj Mustang kupé- és kabrió változatait 2023-nyarától kezdik majd forgalmazni az USA-ban.****

A legerősebb Mustang GT 5.0 V8

A Ford Motor Company képviseletét Magyarországon és a Közép-Kelet-európai régióban a Ford KKE Kft látja el

A Ford Magyarország 38 hivatalos Ford márkakereskedőjével teljeskörű értékesítési, szerviz és vevőszolgálati tevékenységgel, alkatrész forgalmazással és a Ford Credit révén teljeskörű finanszírozással áll a magyar vásárlóközönség rendelkezésére.

Kapcsolat elérhetőség


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók FX Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek FX Autóház Kft.