Ford Kuga Plug-In Hybrid

2022. 11. 28.

A Ford Kuga Plug-In Hybrid, az európai piac legkelendőbb PHEV-modellje már Black Package kivitelben is rendelhető

2022. november 28. – A Ford Kuga Plug-In Hybrid 1 SUV volt a legnagyobb darabszámban értékesített plug-in hibrid (PHEV) az európai piacon 2022. első félévében.2 3

Az autó már 2021-ben is Európa legkelendőbb plug-in hibridje volt2 3, és idén eddig mintegy 23.000 darab kelt el belőle, ami 28 százalékkal több, mint a népszerűségi listán utána következő PHEV értékesítési eredménye. 3

A választékban megjelenik a Kuga ST-Line X Black Package kivitel, számos vizuális frissítéssel, valamint az opcióként megrendelhető új komfortüléssel.

“Tudjuk, hogy sok vásárlónk továbblépne már a szokványos benzin- és dízelmotoroktól, de még nem érzik, hogy készen állnának a tisztán elektromos hajtásra – és pontosan ez az, ami miatt a Kuga Plug-In Hybrid lett Európa legkelendőbb PHEV-modellje, bebizonyítva, hogy a vásárlók remek megoldásnak tartják ezt a fajta hajtásláncot,” nyilatkozott Glen Goold, a Kuga modellcsalád igazgatója. “A Kuga Plug-In Hybridhez hasonló autók fontos szerepet kapnak a Ford elektromos jövőképében.”

A Kuga Plug-In Hybrid intelligens hajtáslánca rendkívül rugalmas megoldást kínál: vegyes használat mellett az autó 57-67 kilométert tesz meg tisztán elektromos hajtással (WLTP-mérés), városi forgalomban pedig 71-88 kilométert (WLTP), így a rövidebb, gyakoribb utakat kizárólag az elektromotor erejével is képes teljesíteni. Energiafogyasztása 14,4-15-9 kWh/100 km (WLTP), ami a legfontosabb versenytársakénál kedvezőbb érték. 4

Az autósok emellett egy benzinmotoros jármű hatótávolságát és rugalmasságát is élvezhetik, sőt az elektromos hajtás a Kuga teljesítményét is növeli. Ha pedig a vezető EV Auto üzemmódba kapcsol, a Kuga Plug-In Hybrid a lehető legtakarékosabban működik, a mindenkori forgalmi helyzet alapján választva ki az éppen ideális hajtási módot.

Black Package: extra stílus és igazi egyéniség a Kuga-kínálatban

Mostantól kapható a Kuga ST-Line X Black Package kivitel is, amelynek külső megjelenését egyedi dizájn-elemek teszik még dinamikusabbá és különlegesebbé.

Ford Kuga Plug-In Hybrid

Az autó a Kuga teljes színskálájában megrendelhető, amit a Black Package változatban feketére fényezett tető, fekete külső tükörburkolat, első légbeömlő és hátsó légterelő egészít ki. Az ST-Line emblémák és a csomagteret díszítő Kuga felirat is fekete, akárcsak az alapáras 20 colos könnyűfém keréktárcsák.

Az új komfortülés még jobban megtámasztja az elöl utazók testét

A vásárlók a Kuga teljes modellkínálatához megrendelhetik az új komfortülést, amelyek kiváló ergonómiáját az Egészségesebb Hátakért kampányt szervező gerinc-specialista intézet, az Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR) minősítő pecsétje igazolja. A 18 irányban állítható szerkezet garantálja, hogy az ülés alkalmazkodik az utas testéhez, nem pedig fordítva – ami az AGR tanúsítványának egyik alapfeltétele.

Nemcsak az üléspárna magassága, hosszúsága és dőlésszöge állítható, hanem a deréktámasz és a fejtámasz is négy irányban mozgatható, hogy bármilyen magasságú és testalkatú utas kényelmesen ülhessen.

Az AGR tanúsítványát egy különböző szakorvosokból álló független vizsgálóbizottság ítéli oda, amely elkötelezetten segít a vásárlóknak ‘hátbarát’ termékeket választani. A deréktáji fájdalom világszerte a leszázalékolások egyik legfőbb oka, és egy tanulmány szerint a járművezetők 63 százaléka szenvedett már olyan hátfájástól, ami akadályozta a mindennapos tevékenységek elvégzésében.5

# # #

A Kuga Plug-In Hybrid homologizált CO₂-kibocsátása 21-30 g/km (WLTP), homologizált üzemanyag-fogyasztása 0,9-1,3 l/100 km (WLTP), tisztán elektromos hatótávolsága pedig 57-67 km (WLTP). A CO₂-kibocsátás és az üzemanyag-fogyasztás az egyes piacokon forgalmazott modelváltozatoknak megfelelően változhat.

A WLTP-ciklusban mért üzemanyag/energiafogyasztási, CO₂-kibocsátási és az elektromos üzemmódban megtehető hatótávolság adatait az Európai Unió 715/2007/EC számú szabványa által előírt technikai kívánalmak és műszaki adatok alapján, illetve a legfrissebb 2017/1151 direktíva alapján regisztrálták. Az alkalmazott, szabványos tesztelési eljárások lehetővé teszik a különböző járműfajták és gyártmányok összehasonlítását.

2 A Ford Európa 20 legfontosabb európai piaca Ausztria, Belgium, Nagy-Britannia, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Írország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Spanyolország, Románia, Svédország és Svájc

3 A JATO Dynamics adatai alapján, www.jato.com

4 A Ford elemzése szerint.

A Ford Motor Company képviseletét Magyarországon és a Közép-Kelet-európai régióban a Ford KKE Kft látja el

A Ford Magyarország 38 hivatalos Ford márkakereskedőjével teljeskörű értékesítési, szerviz és vevőszolgálati tevékenységgel, alkatrész forgalmazással és a Ford Credit révén teljeskörű finanszírozással áll a magyar vásárlóközönség rendelkezésére.

Kapcsolat elérhetőség


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók FX Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek FX Autóház Kft.