Martin Sanders a Ford Model e vezérigazgatója és a Ford-Werke GmbH elnöke

2022. 06. 03.

Martin Sander a Ford Model e vezérigazgatójaként és a Ford-Werke GmbH elnökeként kezdi meg európai munkáját a Fordnál

KÖLN, Németország, 2021. június 1. – A Ford újabb fontos lépést tett európai tevékenységei átalakításában: 2021. június 1-től Martin Sander lesz a Ford Model e üzletág vezérigazgatója Európában.

A Ford új üzletágaként működő Ford Model e létrehozását idén jelentette be a vállalat annak kapcsán, hogy elkezdte felgyorsítani globális autóipari tevékenységének átalakítását. Martin Sander vezérigazgatóként irányítja majd az áttörést jelentő elektromos járművek megalkotását és a szoftverek, illetve a hálózatba kapcsolt autók és szolgáltatások fejlesztését.

Mindez hűen tükrözi a Ford azon törekvését, hogy felgyorsítsa az elektromos hajtások bevezetését európai termékkínálatában, és 2035-re megvalósítsa a karbonsemlegességet európai üzemei, logisztikája és beszállítói működésében.

“Ikonikus, tisztán elektromos hajtású, hálózatba kapcsolt járműveket fogunk alkotni vásárlóink számára, és mindehhez a digitális vásárlás élményét kínáljuk,” nyilatkozta Stuart Rowley, a Ford Európa elnöke és a Ford Motor Company átalakításért és minőségért felelős vezetője. “Martin Sander nagy tapasztalatú vezető. Ő és csapata hatékonyan irányítja és felgyorsítja majd e tervek megvalósítását.”

Martin Sandert egyúttal a németországi Ford-Werke GmbH igazgatótanácsának elnökévé is kinevezték.Sander munkahelye Kölnben lesz, a Ford európai Model e üzletágának központjában. A Ford nemrégiben tette közzé terveit arról, hogy 2024-ig kilenc új, tisztán elektromos hajtású járművet kíván forgalmazni, és hogy 2 milliárd dollárra emeli a Kölni Villamosítási Központra szánt befektetés összegét. A jövő év elején már meg is kezdődik Kölnben az európai piacra készülő első, tisztán elektromos hajtású modell gyártása.

Kapcsolat elérhetőség

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók FX Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek FX Autóház Kft.