Vezetőváltás a Ford Magyarország élén

2022. 06. 03.

Budapest, 2022. május 26. – A Ford Európa ma bejelentette, a Ford Magyarország és Csehország működését az elmúlt több, mint 2 éveben sikeresen irányító Szabó Attila június elsejétől a Ford Lengyelország ügyvezetőjeként folytatja szakmai pályafutását.

Szabó Attila 2019 vége óta vezeti a Ford magyarországi és cseh szervezetét, és az elmúlt két évben felmerült számos nehézség ellenére szép üzleti sikereket tudhat magáénak. Vezetése alatt a Ford Magyarország továbbra is megőrizte vezető szerepét a magyar haszonjármű piacon, és évről évre ott van a legeredményesebb márkák között az összesített személy, -és kishaszongépjármű piacon is.

Attila Szabó

Szabó Attila nevéhez kapcsolódik a Ford leghibridebb modelljének is nevezett új Kuga modellcsaládnak a sikeres bevezetésén túl a Ford első tisztán elektromos személyautójának, a Mustang Mach-E-nek magyarországi bemutatása és az értékesítés felfuttatása is.

Szabó Attila 2001-ben csatlakozott a Ford magyarországi beszerzési csapatához, majd 2003-tól több pozíciót is betöltött az értékesítés területén: többek közt flottaértékesítési managerként dolgozott a Ford Magyarországnál és az európai közvetlen értékesítési piacokon, valamint értékesítési igazgatóként a Ford Magyarország és a Ford Szlovénia szervezetében. 2009-2016 között a Ford Európa marketing részlegének egyik vezetője volt, ahol a Szentendrén működő regionális irodában európai árszabási managerként a szervezet egyik legnagyobb létszámú, Európa összes piacát kiszolgáló árazási csapatát irányította.

Szabó Attila 2016-2019 között a Ford Románia ügyvezető igazgatója volt, majd 2019 óta a Ford cseh és magyar értékesítési szervezetének ügyvezető igazgatója. Szabó Attila Lengyelországban Piotr Pawlak ügyvezetőt váltja.

„Az elmúlt több, mint három évben abban a szerencsében volt részem, hogy a cseh piac mellett újra a magyar piacon is kamatoztathattam széleskörű szaktudásomat, ahol egy európai szinten is egyedülálló csapatot vezetve, és egy elkötelezett kiemelkedő színvonalú Ford márkakereskedői hálózattal együttműködve érhettünk el a fennálló válság ellenére is szép üzleti sikereket.

Hatalmas megtiszteltetésnek érzem, hogy most a Ford Európa 7. legnagyobb piacának vezetésével mindezen tudást és tapasztalatot azon a lengyel piacon kamatoztathatom, amely a régió leggyorsabban fejlődő piacaként élen jár pl. az elektromos autózás terjesztésében.

A magyar és cseh piacot pedig örömmel adom át Kővágó-Laky Andrea kezeibe, akinek irányításával borítékolható a két piac további sikere.” – nyilatkozta Szabó Attila.

A magyar és a cseh piac ügyvezető igazgatói posztját június elsejétől Kővágó-Laky Andrea veszi át. Andrea 1994-ben csatlakozott a Ford kereskedelmi és marketing részlegéhez, ahol változatos feladatköröket betöltve megjárta a ranglétra minden fokát. 11 év alatt, a 2005-2015 közötti időszakban, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatójaként, a legfiatalabb és egyetlen női ügyvezető igazgató volt a Ford európai szervezetében. 2009-ben elsőként szerezte meg akkori csapatával a márka számára a piacvezető pozíciót és további üzleti eredményei elismeréseként 2013-ban első nőként kapta meg a Menedzserek Országos Szövetségétől a megtisztelő Év Menedzsere díjat. 2015 óta a Ford Európa nemzeti vállalatainak operációs rendszereiért felelős vezetői és értékesítés operációs igazgatói pozícióiban szerzett új tapasztalatokat és segítette valamennyi európai Ford piac működését.

Kővágó-Laky Andrea

Kővágó-Laky Andrea új pozíciójában a magyar mellett a cseh piac ügyvezető igazgatói feladatait is ellátja.

„Az európai szervezetben eltöltött idő alatt rengeteg tapasztalatot szereztem stratégia alkotásban és volt szerencsém hozzájárulni a Ford jövőbeli üzleti modelljének megalkotásához is. 8 év után elérkezett az idő, hogy ezt a tudást újra az operációban kamatoztassam és átvezessem a a magyar és cseh szervezetet az előttünk álló izgalmas időszakon. Nagyon várom a közös munkát mind a csapattal, mind a hálózattal és biztos vagyok abban, hogy együtt, egy csapatként a jövőben is nagy sikereket érünk majd el” – mondta Kővágó-Laky Andrea.

„Szabó Attila az elmúlt években egy nagyszerű értékesítési csapatot vezetve, a márkakereskedői hálózattal szorosan együttműködve, az állandó kihívásokhoz folyamatosan alkalmazkodva vezette sikeresen a Ford magyar és a cseh értékesítési szervezetét.

A magyar piac kiemelten fontos a Ford működése szempontjából, hisz az értékesítési szervezet mellett a Ford magyarországi központjában, több, mint 600 munkatársunk járul hozzá nap mint nap a Ford regionális, európai és globális sikeréhez. Ezen a piacon a korábbi pozícióink megőrzése kiemelten fontos eredmény, sőt a magyar piac egyes eredményei, például a haszonjármű piacon elért és évek óta fenntartott lenyűgöző piacrészesedése európai szinten is egyedülálló. Meggyőződésem, hogy Attila szaktudását és management tapasztalatait az új kihívásokat jelentő lengyel ügyvezetői munkája során is remekül kamatoztatja majd, Andrea személyében pedig tovább erősítjük a magyar és a cseh pozícióinkat. Mindkét szakembernek gratulálok a kinevezéshez”- mondta el Yiannis Tavanidis a Ford Európa regionális igazgatója.

Kapcsolat elérhetőség

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkaszerviz hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók FX Autóház Kft.

Márkaszerviz hírei

Legfrissebb hírek FX Autóház Kft.