A Ford adatmegosztó és autóipari kezdeményezésekhez csatlakozik

2022. 04. 25.

A Ford adatmegosztó és autóipari kezdeményezésekhez csatlakozik, hogy beszállítói láncát átláthatóbbá és fenntarthatóbbá alakítsa

2022. április 19. – A Ford Európa csatlakozott két kulcsfontosságú beszállítói lánc-kezdeményezéshez, amelyek célja a partnerek közti adatmegosztás iparági szabványainak meghatározása és a gyártó létesítmények fenntartható működésének értékelése.

Az egyik ilyen kezdeményezés a Catena-X Autóipari Hálózat, ami azért jött létre, hogy a partnerek közötti adatáramlás révén javítsa az autóipari beszállítói láncok fenntarthatóságát és a hatékonyságát. A másik a Felelős Beszállítói Lánc Kezdeményezés (RSCI), amely eszközöket és támogatást biztosít a fenntarthatóbb beszállítói lánc kialakításához.

“A felelős, átlátható és fenntartható módon működő beszállítói láncok kulcsfontosságúak az autóipar sikeres átformálásában, miközben egyre nagyobb hangsúlyt kap az elektromos hajtás,” vélekedett Werner Pütz, a Ford Európa beszerzésekért felelős alelnöke. „Az adatszabványok meghatározásával és a biztonságos adatcsere biztosításával a Catena-X szilárd alapokat teremt ezen a területen, ami nagyon fontos az iparág összes cége számára. Éppen ezért nagyon örülünk, hogy egyszerre két ilyen jellegű úttörő kezdeményezésnek is részesei lehetünk.”

Azzal, hogy csatlakozott e kezdeményezésekhez, a Ford újabb nagy lépést tett afelé, hogy 2035-re elérje a karbonsemlegességet európai létesítményeiben, logisztikai folyamataiban és beszállítóinál. Ugyanerre az évre tűzte ki a vállalat azt is, hogy teljes járműértékesítésében elérje a zéró károsanyag-kibocsátást.

Catena-X Autóipari Hálózat

Digitális ökoszisztémaként és együttműködési hálózatként a Catena-X egységes szabványokat állít majd fel az adat- és információcserére az autóipari értékláncon belül. A Ford mellett számos üzleti és tudományos szervezet vesz még részt ebben az autóipari vállalatok közt példátlannak számító együttműködésben.

Az így kidolgozott szabványokat a minőségirányítás, a karbantartás, a beszállítói lánc irányítása és a fenntarthatóság területein fogják alkalmazni. A tagok és globális partnereik közötti folyamatos adatáramlás javíthatja és felgyorsíthatja a problémák megoldását a beszállítói láncban fellépő váratlan helyzetek, nyersanyaghiányok és az alkatrészek nyomon követése során1. Azzal, hogy a Ford is részt vesz a Catena-X kezdeményezésben, a vállalat tovább javíthatja a fenntarthatóságot, az emberi jogi normák betartását, és még átláthatóbbá teszi a beszállítói láncok működését.

Felelős Beszállítói Lánc Kezdeményezés (RSCI)

A kezdeményezést a Német Autóipari Szövetség (VDA) indította útjára, és a Ford a 14 alapító tag egyike. Az RSCI célja, hogy egységes értékelési módszert dolgozzon ki az autóipari beszállítói lánc szereplői fenntarthatóságának mérésére, beleértve a munkakörülmények megfelelőségét, illetve a munka- és a környezetvédelmi intézkedéseket.

“A fenntartható jövő megvalósításához holisztikus megközelítés és praktikus megoldások kellenek. Az RSCI-hez hasonló kezdeményezések lehetőséget kínálnak a vállalatoknak, hogy modern és egységes iparági szabványok mentén működjenek, együtt dolgozva egy közös cél érdekében,” nyilatkozta Helmut Philipp, a Ford Európa fenntarthatósági szakértője, akit az RSCI alelnökének választottak.

A Ford arra törekszik, hogy beszállítói láncát minden szempontból jobbítsa, és igyekszik olyan szervezetekkel együttműködni, amelyek elfogadják és betartják az emberek és a bolygó védelmét szolgáló alapelveket. A vállalat Beszállítói Magatartási Kódexe meghatározza, hogy a Ford milyen követelményeket támaszt partnereivel szemben az emberi jogokkal, a környezetvédelemmel, a felelős anyagbeszerzéssel, a felelős és jogszerű üzleti gyakorlattal kapcsolatban, valamint az ezekhez kapcsolódó területeken.

# # #

1 Az adatokkal kapcsolatos jogokat a Catena-X az európai felhőalapú adatinfrastruktúra (GAIA-X) és a Nemzetközi Adatterek szabványainak megfelelően szavatolja.

Kapcsolat elérhetőség

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók FX Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek FX Autóház Kft.