A Ford Telematics Essentials szoftver bemutatása

2021. 07. 14.

A Ford Telematics Essentials szoftver bemutatásával tovább javul a haszonjárművek rendelkezésre állási idejét optimalizáló FORDLiive szolgáltatás hatékonysága

DUNTON, Egyesült Királyság, 2021. június 30. – A Ford mától a Ford Telematics Essentials szoftverrel bővíti ki az első hullámban a legnagyobb piacain a flottakezelők számára kínált, a járművek rendelkezésre állási idejét optimalizáló FORDLiive rendszert

Az új program egy flottakezelési eszköz, amit arra terveztek, hogy segítsen tovább javítani a hálózatba kapcsolt haszonjárműflották termelékenységét.

A vállalati és kormányzati ügyfelek számára létrehozott új, globális szolgáltatási üzletág, a Ford Pro

által biztosított FORDLiive szolgáltatás az egyik alappillére annak, hogy a Ford folyamatos, állandó kapcsolatban legyen vásárlóival, segítve flottáik hatékonyabb kihasználását.

A Ford Telematics Essentials az autók valós idejű műszaki állapotjelentései alapján Okos Karbantartási figyelmeztetést küld a felhasználóknak. A figyelmeztetés ismeretében a vállalkozásoknak kevesebb váratlan meghibásodással kell számolniuk, így gyorsabban megszervezhetik a szervizlátogatást és az esetleges javításokat, amivel tovább optimalizálhatják a járművek üzemidejét.

A Ford haszonjármű-felhasználókat a Transit Központtal összekapcsoló rendszer valós idejű adatokat használ, hogy az Okos Diagnosztika segítségével minden egyes, a partnereinél futó jármű termelékenységét külön-külön optimalizálja.

A francia, német, olasz, spanyol és brit flottákhoz már elérhető Ford Telematics Essentials egy könnyen használható, hálózati kezelőfelülettel1 támogatja a jobb termelékenységet; ezen az interfészen jelennek meg a legfontosabb járműadatok és karbantartási figyelmeztetések, illetve a jármű pillanatnyi műszaki állapotának összegzése is, aminek alapján a flottamenedzserek hatékonyabban tudnak tervezni, és maximálisan kihasználhatják az autók üzemidejét.

FORDLiive rendszer

“A Ford Telematics Essentials bevezetése fontos mérföldkő a FORDLiive szolgáltatás működésében, mivel ezáltal a flottavásárlók extra költségek nélkül maximalizálhatják járműveik kihasználtságát,” nyilatkozta Owen Gregory, a Ford Európa haszonjármű aftersales részlegének igazgatója. “Most minden csatlakoztatott jármű műszaki állapota azonnal láthatóvá válik, ez pedig egészen új dimenziót nyit a flottaüzemeltetésben, megváltoztatva mindazt, ahogy a vállalkozások eddig az autóikat üzemeltették és szervizeltették.”

Fontos flottakezelési értesítések

A Ford Telematics Essentials egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett járműállapot-ellenőrző eszköz, ami a FORDLiive rendszer Okos Karbantartási figyelmeztetéseit egy részletes, de könnyen áttekinthető kijelzőn jeleníti meg a flottakezelők számára. A valós idejű adatok automatikusan érkeznek a járművekből, ha a FordPass Connect fedélzeti modem aktív2; ez a készülék 2019 közepe óta alapfelszereltség a Ford legfontosabb haszonjárműveiben

többek közt a Transit, a Transit Custom és a Ranger modellekben.3

Fontos flottakezelési értesítések

A flottakezelők egy összegző áttekintést is kaphatnak a teljes járműparkról, illetve rendelkezésükre állnak az egyes autók legfontosabb információi. Az áttekintés megmutatja, hogy pillanatnyilag hány autó végzi a feladatát, és minden jármű aktuális csatlakozási állapota ellenőrizhető. Más adatsorok az egyes járművek futásteljesítményét, a motorolaj elhasználtságát és a motor üzemidejét mutatják, segítve a flotta üzemeltetőit, hogy megfelelően ütemezhessék a megelőző karbantartást, illetve, hogy csökkentsék a javítások költségeit, elkerülve a váratlan üzemzavarokat és a nem tervezett leállásokat.

Az Okos Karbantartás figyelmeztetései egyértelműen közlik, milyen intézkedésekre van szükség, így a flottakezelők azonnal átkattinthatnak a szervizlátogatás megtervezésére, hogy a vállalkozás számára praktikus időpontra ütemezzék be a szervizt. A Ford Telematics Essentials kijelzője felosztható az olyan állapotok megjelenítéséhez, mint a “Naprakész”, a “Hamarosan intézkedést kíván’, az ‘Azonnali intézkedést kíván’, a “Rég esedékes” vagy a “Használaton kívül”, így teljes egészében áttekinthető egy-egy jármű pillanatnyi rendelkezésre állása.

A Ford Telematics Essentials problémamentesen integrálható a hálózatba kapcsolt Ford haszonjárművekbe, olyan átfogó információkat nyújtva, amire csak egy autógyár által beépített rendszer képes. A szoftver több mint 4000 járműállapot-figyelmeztetés és tájékoztatás felismerésére és biztonságos megosztására képes, hogy a flottakezelők és a Ford márkaszervizek szükség esetén a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban intézkedhessenek.4

A FORDLiive előnyei

Ha a flottás ügyfél engedélyezi, a Transit Szerviz munkatársai is láthatják a csatlakoztatott jármű elmúlt 60 napjának műszaki adatait; ez hatásosan segíti a probléma gyorsabb meghatározását, illetve lehetővé teszi a szükséges alkatrészek proaktív megrendelését, így azok már a márkakereskedésben lesznek, amikor a jármű odaérkezik szervizre.4Bonyolultabb esetekben a FORDLiive központok kijelölt üzemidő-szakértői (akiknek hozzáférésük van a valós idejű adatokhoz is) felgyorsíthatják a javítások folyamatát, hogy az ügyfelek járművei a lehető leghamarabb visszatérhessenek a munkához.

A Ford megbízható távdiagnosztikájának köszönhetően az új Transit, Transit Custom és Ranger modelleknél az idei év végétől5 szükségtelenné válik az évente esedékes 30 perces átvizsgálás, ami segít tovább csökkenteni a flották költségeit és állásidejét.

Mild Hybrid

A hálózatba kapcsolt Ford járműveket üzemeltető francia, német, olasz, spanyol és brit ügyfelek már most is egyszerűen hozzájuthatnak a Ford Telematics Essentials szoftverhez; ehhez csupán egy szerződési formanyomtatványt kell kitölteniük a Ford Üzleti Megoldások honlapon.

A flottaüzemeltetők a Ford Telematika megoldásainak teljes skáláját is kihasználhatják, olyan adatok alapján javítva a jármű termelékenységét és kihasználtságát, mint a sofőr vezetési stílusa vagy az üzemanyag-fogyasztással kapcsolatos jelentések; a további szolgáltatások havi előfizetési díjért járnak. A teljes csomagnak a Többmárkás Funkció 

is része, ami más gyártók járműveit is támogatja, feleslegessé téve, hogy a flottakezelők egyszerre több rendszert futtassanak.

Transit Szerviz

A teljes körű flottamenedzsment-megoldást kereső nagyobb ügyfelek számára a vállalat a Ford Fleet Management csomagot kínálja; ez egy személyre szabott, működési időt optimalizáló szolgáltatás, méghozzá saját igényeikhez igazítva, a FORDLiive Központban dolgozó csapaton keresztül.

Összegzésként elmondható, hogy a FORDLiive akár 60 százalékkal is csökkentheti a flottás járművek állásidejét. A Ford folyamatosan dolgozik a FORDLiive további fejlesztésein, mivel a vállalat célkitűzése, hogy modern megoldásaival és szolgáltatásaival 100 százalékos üzemidő-kihasználást biztosítson haszonjármű-vásárlói számára. A szolgáltatás bevezetése a Ford egyéb európai piacain 2022-ben várható.

# # #

1A szolgáltatás elérhetősége piaconként és a márkakereskedések részvételének függvényében változhat.

2 Az egyes funkciók aktiválást igényelhetnek. Az ügyfelek az opt in/opt out funkción keresztül dönthetnek az adott adatok megosztásáról. A FordPass Connect aktiválás és hitelesítés után működik és teszi elérhetővé a FORDLiive szolgáltatást.

3 A FordPass Connect és a kiegészítő csatlakoztatott szolgáltatások szükségesek a távolról vezérelhető szolgáltatásokhoz (lásd: FordPass Felhasználási Feltételek). A csatlakoztatott szolgáltatások és funkciók működése a kompatibilis hálózat rendelkezésre állásától függ. A technológia, a mobilhálózatok és a járművek fejlődése korlátozhatja a csatlakoztatott szolgáltatások és funkciók működését.

4 A hálózatba kacsolt járművek adatai csak azokhoz a márkakereskedőhöz jutnak el, amelyek kapcsolatban állnak az ügyféllel, és kizárólag arra szolgálnak, hogy a kereskedő a jármű szervizeléssel kapcsolatos tanácsadást folytasson, illetve hogy előzetes hibameghatározást végezzen, mielőtt az autó megérkezik a szervizbe. A szolgáltatás elérhetősége az adott piac és márkakereskedő részvétele alapján változhat.

5 Az évenkénti állapotfelmérés eltörlése a 2021. június 28. után gyártott Transit, Transit Custom és Tourneo Custom modellekre, a 2021. január 28. után gyártott Transit Custom Plug-in Hybrid modellekre, illetve a 2021. augusztus 30. után gyártott Ranger modellekre vonatkozik.

Időpontfoglalás

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók FX Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek FX Autóház Kft.