Összefogott a Ford és a Hungarian Police Rally Team

a közlekedés biztonságának nép

2021. 04. 14.

Összefogott a Ford és a Hungarian Police Rally Team a közlekedés biztonságának népszerűsítése érdekében

BUDAPEST, 2021. április 13. – Nagyszabású közös kampányban hívja fel a figyelmet a Hungaria Police Rally Team és Ford Magyarország a közlekedés biztonság fontosságára. A kampány keretében a 2021-es Magyar Rally Bajnokság futamain egy közlekedésbiztonsági parkban várják a rally szerelmeseit, hogy a futamok szüneteiben sok hasznos információval, játékos formában hívják fel a figyelmet a szabályos vezetésre. 



A kampány főszereplője a Hungarian Police Rally Team új autója, egy Rally3-as Ford Fiesta lesz. Az M-Sport által gyártott Rally3-as Fiesta szíve egy 12 szelepes 3 hengeres alumínium blokkos 1497cm3 lökettérfogatú turbómotor 30mm-es szűkítővel.

Ez a motor 5000-es fordulatnál adja le legnagyobb teljesítményét és már 3500-as fordulattól 400 Nm áll rendelkezésre.

A versenyautó Sadev 5-sebességes szekvenciális váltóján két sperdifierenciál műhöz kapcsolódik, mivel a Rally3-ban mind a 4 kerék hajt. Hidraulikus kézifékrendszer és az AP Racing által fejlesztett kéttárcsás kuplung dolgozik az autó alatt. A gyorsan megérkező nagy erőt, az egyedileg erre az autóra készíttetett megerősített verseny féltengelyek viszik át az útra.



Az autó új első és hátsó McPherson futóművet kapott, melynek Reiger lengéscsillapítói 3 utas rendszerben működnek. Az autóhoz több kemény/közepes/lágy rugót és stabilizátort is lehet választani. A pályán történő nagy erőhatások miatt erősített toronycsapágyat is kapott az új kategóriát képviselő Fiesta Rally3.

A lassulásért az Alcon 4 dugattyús féknyergek és az AP Racing által forgalmazott hűtött tárcsák felelnek. Az elsőfék mérete az útviszonyoktól is függ, murván 280mm-es aszfalton 330mm-es. A hátsó fék mérete minden esetben 280mm. Hidraulikus kézifékrendszer, Alcon Master dugattyúval segíti a gyors irányváltásokat. A Fiesta Rally3–ban hidraulikus gyorskormány található.

Pályától függően különböző Oz Racing felnik váltják egymást az autó alatt. Murván 6x15” / Aszfalton 7x17”.

Az autó motorvezérlője egy Life Racing F88 ECU, melyen Life Racing verseny szoftver fut. A motorvezérlő segítségével az ALS 3 fokozatban állítható a turbó nyomás folyamatos megtartása érdekében. A versenyző egyedileg gyártatott, könnyített kagylóülésekben foglalhat helyet és egy digitális műszerfalat lát maga előtt. A megfelelő áramellátás és a maximális biztonság érdekében az M-Sport saját fejlesztésű PDU áramelosztó egysége működik a versenyautóban.



A Rally3-as Ford Fiestát Hoffer Zsolt, a Hungarian Police Rally Team pilótája vezeti, navigátora Kasza Kristóf lesz. Zsolt több, mint 20 éve ül versenyautóban és 4 magyar bajnoki címet tudhat magáénak.

Hoffer Zsolt 25 éves rendőr szakmai múlttal rendelkezik, rendőr alezredes, osztályvezető. Közel 20 éve meghatározó alakja a belügyi gépjármű-vezetéstechnikai képzéseknek. A jármű biztonságos és tudatos kezelése, a közúti közlekedésben előforduló szituációk felismerése és az azokra adott gyors reagálás módozatinak képzései tartoznak feladatai közé. A közúti közlekedés biztonságosabbá tétele és a baleset megelőzés Zsolt fontos célja, amelyet sportjába az autóversenyzésbe, a rallye sportba is nagy gyakorlattal hasznosít.

„Csapatunk két fő iránya az Autósport és a Közlekedésbiztonság. Az autósport, a rallye értékeit használjuk fel eszközként, a közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében.” – mondta el Hoffer Zsolt.



Az idei évtől a Magyar Rally Bajnokság helyszínein a Közlekedésbiztonsági Park a Ford Magyarország főtámogatásával valósul meg. A Ford Motor Company társadalmi szerepvállalásának fókuszpontjába a közlekedésbiztonságot, ezen belül is a fiatal, friss jogosítvánnyal rendelkező sofőrök gyakorlati képzését helyezi.

A globálisan 43 országban megvalósuló Ford Driving Skills for Life programsorozat keretében a Ford a 18-26 év közötti, friss jogosítvánnyal rendelkező tapasztalatlan vezetőknek nyújt egyedülálló gyakorlati képzési programot. A Magyarországon 2017 óta elérhető programban eddig 1300 fiatal tapasztalhatta meg a gyakorlatban, hogy milyen érzés valójában a vészfékezés, mi a teendő, ha jeges úton az autónk megcsúszik alattunk, vagy hogy mennyi veszéllyel jár a vezetés közbeni mobiltelefonálás.

Statisztikák alapján hazánkban is nagyon fontos, hogy felhívjuk a figyelmet a vezetés veszélyeire.

A közös kampány keretében a Ford a közlekedési parkjában játékos formában ismerteti meg az érdeklődőket a vezetés közben fellépő figyelemelterelő dolgok, mint például az sms-ezés, telefonálás, selfizés veszélyére, és hívja fel a figyelmet az alkohol, drogfogyasztás és a másnaposság okozta veszélyhelyzetekre.



“Mellbevágó statisztikák bizonyítják, hogy a 18-26 éves korosztály közel kétszer akkora eséllyel veszíti életét a közutakon, mint a többiek, körükben Európa szerte ez a vezető halálok. Ezért is vagyunk nagyon büszkék, hogy a Ford Driving Skills for Life CSR-programot2017-ben Magyarországon is elindíthattuk. Az ingyenes vezetéstechnikai oktatás során a vezetés közben adódó vészhelyzetekre próbáljuk felkészíteni a fiatalokat, hiszen a jogosítvány megszerzése csak egy dolog, a járművezetői rutin elsajátítása viszont hosszútávú folyamat. Reméljük, hogy idén a járványhelyzet lehetővé teszi, hogy ősszel ismét megrendezzük a fiataloknak szóló vezetéstechnikai tréningünket, de addig is a Hungarian Police Rally Teammel összefogva a rengeteg érdeklődőt vonzó Magyar Rally Bajnokság futamain hívjuk fel a figyelmet a biztonságos vezetés fontosságára - mondta el Szabó Attila a Ford Magyarország ügyvezetője.


Időpontfoglalás


A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

Márkaszerviz hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók FX Autóház Kft.

Márkaszerviz hírei

Legfrissebb hírek FX Autóház Kft.