A Ford ‘okostükör'

2021. 03. 29.

A Ford ‘okostükrével’ az autósok jól láthatják maguk mögött a kerékpárosokat, a gyalogosokat és a többi járművet

2021. március 29. - Az áruszállítók vezetői gyakran inkább a külső visszapillantó tükrökre hagyatkoznak, hiszen a belső tükör nem jelent segítséget, ha egy rekeszfal vagy a rakomány eltakarja a kilátást hátrafelé. Ahogy a lökhárítómatricákon is olvasható: “Ha nem látod a tükrömet, én sem látlak téged!”

A Ford most bemutatja az “okostükröt”, ami ránézésre pontosan ugyanolyan, mint egy szokványos belső visszapillantó, ám valójában egy nagy felbontású kijelző, ami panorámaképet ad az áruszállító mögötti területről. A vezető így azonnal kiszúrhatja az autója mögött felbukkanó kerékpárosokat, gyalogosokat vagy járműveket, még akkor is, ha az áruszállítót ablak nélküli hátsó ajtókkal vagy térelválasztó rekeszfallal szerelték fel.

A Belső Visszapillantó Kijelző az áruszállító hátsó részén elhelyezett kamera élő képét közvetíti, és a rendszer automatikus fényerő-szabályozásra is képes, hogy éjjel-nappal optimális láthatóságot biztosítson. Az okostükör látómezeje kétszer szélesebb, mint a hagyományos visszapillantóké, így az autós jobban átlátja a jármű környezetét, ami jól jöhet, amikor egy kereszteződéshez közelít, sávot vált, vagy befordul egy mellékutcába.

A Ford új tükre különösen hasznos lehet a küldeményeket kiszállító sofőrök számára, akiknek gyakran kell félreállniuk a városi forgalomban, miközben jó eséllyel tűnhet fel mögöttük egy kerékpáros, e-rolleres vagy gyalogos – márpedig 2019-ben éppen ezek a sérülékeny közlekedők szenvedték el a halálos kimenetelű közúti balesetek 70 százalékát.1

Hasznos a vállalkozások számára

A Ford új visszapillantója kifejezetten előnyös lehet a szállítmányozó vállalkozások számára, hiszen az eszköz segítségével ritkábban lesz szükség költséges javításokra, és ezáltal a biztosításuk is olcsóbbá válhat. A rendszer használatával a járművek üzemideje is jobban kihasználható. 

A tükör már most is megrendelhető azokhoz a Ford Transit és Transit Custom áruszállítókhoz, amelyek üvegezés nélküli hátsó ajtóval készültek. A 2014-től gyártott Transit áruszállítókkal és a 2012-től gyártott Transit Custom modellekkel kompatibilis rendszert bármelyik Ford márkakereskedés megrendeli és beszereli.

Idézetek

“Ha a lehető legjobb kilátást biztosítjuk az autóvezetőknek – különösen a városi utakon, ahol rengeteg dologra kell figyelni –, azzal sokkal biztonságosabbá tehetjük a munkájukat, és ezzel a többi közlekedő biztonságát is fokozzuk.”

Owen Gregory, a Ford Európa haszongépjármű aftersales részlegének igazgatója


Időpontfoglalás


A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

Márkaszerviz hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók FX Autóház Kft.

Márkaszerviz hírei

Legfrissebb hírek FX Autóház Kft.