Cserélje le használt gumiabroncsait, vezessen biztonságosan télen is!

A vezetés biztonságát jelentős mértékben meghatározza a gumiabroncsok állapota. Az évszaknak megválasztott gumiabrocs, a megfelelő keréknyomás és az abroncsok kopásának rendszeres ellenőrzése együtt garantálják, hogy az autó minden körülmények között megfelelően teljesítsen. A tél közeledtével, ahogy minden évszakban, nagyszerű ajánlatokkal várjuk márkaszervizeinkben, hogy továbbra is biztonságosan autózhasson!

Kedvezményes Ford téligumi-ajánlatokért kattintson ide! (PDF 343KB)

Miért kell lecserélni a gumiabroncsokat télire?

Egy jó minőségű téligumi biztonságosabbá teszi a közlekedést, a nyárigumitól, illetve négyévszakos gumitól eltérő összetételének köszönhetően jobban tapad és üzemanyagkímélő hatásai is lehetnek, ha lehűl az idő. 7 fok alatt már veszélyessé válhat közlekedni, sok balesetet okoznak a fenthagyott nyárigumik. A kifejezetten téli állapotokra tervezett abroncsok jóval nagyobb tapadást és biztonságosabb úttartást biztosítanak nehéz útviszonyok, alacsony hőmérséklet esetén is. A téligumik keskenyebbek, így az autó súlya, mint erő, kisebb felületen oszlik meg, így nagyobb lesz a kerék alatti nyomás. Emiatt a motor által kifejtett forgatónyomaték jobban tud érvényesülni. Emellett a téli abroncs magasabb, ami magasabb súlypontot eredményez, a magasabb autó pedig nehezebben tud "felülni", azaz bizonyos határok között biztosítva van, hogy a kerekek elérik az utat. A mintázat is kifejezetten a nehéz útviszonyokra lett kifejlesztve, apró lamellák ezrei biztosítják a jó vonóerőt és a hatásos fékezést, a nagyobb hossz- és keresztirányú hornyok pedig a megfelelő úttartásért és a csapadékvíz kiszorításáért felelnek. Jeges-havas úton pedig a mintaárok folyamatos deformálódása és különleges alakja lehetővé teszi a fordulatonkénti tisztulást, vagyis a hó nem tudja eltömni a mintázatot.

Nagyon fontos odafigyelni arra is, hogy a gumiabroncs profilmélysége minimum 1,6 mm legyen, ez alatt már gyakorlatilag életveszélyessé válik a közlekedés az adott gumiabronccsal!

Miért válasszon Ford-márkaszervizt?

Mert a hagyományos gumiszervizekkel szemben akár prémium minőségű, akár versenyképes árú megoldást keres, a Ford szervizek széles gumiabroncs-kínálatából biztosan ki tudja választani azt, ami Önnek leginkább megfelel. Természetesen minden modellhez megtalálhatja a megfelelő téli gumiabroncsokat, minden méretben, a Fiestától a Kugán át egészen a Transitig. Márkaszervizeink garanciát jelentenek, legyen szó szervizelésről, gumikról vagy éppen a felnikről. Segítőkész kollegáink szakértelme és tapasztalata a garancia arra, hogy a legjobb megoldást biztosítsák bármely szolgáltatás esetében.

Ráadásul minden szervizben speciálisan képzett, profi Ford-szakértők várják Önt, akik örömmel segítenek kiválasztani, milyen téli gumiabroncsot vegyen, és megfelelő szerszámokkal fel is szerelik.


Online Szerviz BejelentkezésE-mailt/visszahívást kérek!