A Ford Fiesta ST Rallycross versenyautó

és a hóember csatája

2014. 03. 21.

Az OlsbergsMSE a hófödte Svédországban teszteli a rallycross-specifikációjú Fiesta ST versenygépet, és a szezon előtti teszt során a kamerák látványos felvételeket rögzítettek az autó lenyűgöző teljesítményéről, és egy pórul járt hóemberről.


A Ford Fiesta ST Rallycross versenyautó teljes sebességgel szelte át Svédország behavazott tájait a közelgő rallycross-szezonra való felkészülés során – a Ford Racing pedig kamerákkal rögzítette a látványos téli tesztsorozatot. A Ford OlsbergsMSE (OMSE) pilótái a svédországi Kall környékén tesztelték a 600 lóerős, négykerékhajtású, rallycross-specifikációjú Fiesta ST-t, miközben felkészültek a FIA Rallycross Világbajnokságra és a Red Bull Global Rallycross Bajnokságra. A havas-jeges tájakon két autóversenyző csapatott a Fiesta ST-vel: Andreas Bakkerud, aki a világbajnoki sorozatban áll majd rajthoz, és Patrik Sandell, aki az amerikai GRC versenysorozat futamain indul. Bár legfontosabb feladatuk a tesztelés volt, a pilóták egy kis szórakozásra is időt szakítottak, és nem csupán egy, hanem két hóemberrel is pusztító küzdelembe keveredtek. Hogy ennek mi lett az eredménye, az itt látható.
 
A tesztet az OMSE csapat tulajdonosa, Andreas Ericsson irányította, aki elsősorban tehetséges versenyzőinek fejlődésére összpontosított. “A lényeg mindig az, ami a pályán történik. Persze az autó fejlesztése is fontos, de a pilóták fejlődése még ennél is többet számít.” - fogalmaz.
Ericsson filozófiája és a Ford Racing technikai felkészültsége már korábban is sikeres kombinációnak bizonyult, hiszen az elmúlt szezonokban három egymást követő GRC bajnoki címet eredményezett. Az OlsbergsMSE csapat Portugáliában, május 3-4-én kezdi meg a FIA Rallycross Világbajnoki szezont, a Red Bull Global Rallycross Bajnokságon pedig május 18-án állnak először starthoz Barbadoson.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók FX Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek FX Autóház Kft.