Elkészült a százezredik Ford B-MAX

2014. 01. 23.

A Ford romániai, Craiovában lévő összeszerelőüzemében elkészült a százezredik B-Max: az 1.0 literes EcoBoost motorral felszerelt Panther Black Titanium modell tulajdonosa egy romániai vásárló lesz. A Ford különleges, B-oszolop nélküli ajtómegoldást kínáló kisméretű egyterűjre rendkívüli sikernek bizonyult: csak tavaly 67.000 darab talált belőle gazdára.

„Ez egy hatalmas mérföldkő a márka és a Ford craiova-i csapatának életében egyránt.”- fogalmaz Vic Startek, a Ford romániai ügyvezetője. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a B-Max-hoz hasonló intelligens, egyedi megoldásokat kínáló autót gyárthatunk, és mindössze 18 hónap alatt teljesíteni tudtuk a 100.000 darabos gyártási célkitűzést.”

A Ford B-Max sikerének kulcsa a fejlett technológia, többek között a hangvezésrléses Ford SYNC kommunikácisós rendszer, amekyet  az európai vásárlók több, mint 80%-a megrendellt az autóhoz. A modellben Európában elsőször bemutatkozó, Euro NCAP Advanced díjas ’Vészelyzeti Segélyhívó Rendszer’, amely baleset esetén értesíti a helyi hatóságokat, már 26 nyelven és 40 európai régióban elérhető. A B-Max úgy ért el az  Euro NCAP, maximális 5 csillagos biztonsági minősítését, hogy különleges, B-oszlop nélküli ajtórendszerének köszönhetően rendkívüli mértékben megkönnyíti az utasok ki- és beszállását. Ezen felül a B-Maxban is megtalálható Ford MyKey technológia segítségével a szülők korlátozhatják a maximális sebességet, hangerőt gyermekeik számára az autóban, (sebesség, hangerő, stb.) amely biztonságosabbá teszi számukra az autózást.
 
A Ford B-Max több nemzetközi szakmai elismerést is szerzett, ezek közül a legfontosabb az AUTOBEST 2013 díj, denagy közönségkedvencnek is számít: a német Auto Motor und Sport Magazin olvasói például a 2012 legszebb egyterűjévé választották meg.

A Ford Craiovában napi 370 B-Max-ot szerel össze, de itt készül a két egymást követő évben, 2012-ben és 2013-ban egyaránt az ’Év Motorja’ címet megszerző 1.0 literes EcoBoost motor, és az amerikai és ázsiai modellekben is beépítésre kerülő 1.5 literes EcoBoost motor is.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók FX Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek FX Autóház Kft.