A Ford Telematika többmárkás funkciója

2020. 11. 17.

2020. november 10. – A Ford kibővítette flottakezelő eszköze, a Ford Telematika használati lehetőségét, hogy a rendszer ezentúl más autógyártók járműadatait is képes legyen kezelni. Az új, többmárkás funkcióval az üzemeltetők az egyszerűen használható Ford Telematika app-on keresztül a flottájukban futó összes járművet kezelhetik, függetlenül azok gyártmányától.

Emellett a Ford további segítséget nyújt az üzemeltetőknek a Ford Telematika Vezetés társalkalmazással, amely leegyszerűsíti a járművezetők és a flottakezelők időigényes kommunikációját. Az alkalmazás megmutathatja a flottakezelőknek, hogy melyik sofőr melyik járművet vezeti, digitalizálja a napi járműellenőrzéseket, és közvetlenül a flottamenedzser Ford Telematika rendszerébe küldi el a jelentéseket az esetleges károkról vagy műszaki problémákról.




“Tudjuk, hogy sok ügyfelünk több márkából összeállított flottával dolgozik, de szeretnék kihasználni a Ford Telematika képességeit az egész flottájukon,” mondta el Dave Phatak, a Ford Commercial Solutions Europe igazgatója. “Továbbfejlesztett platformunk izgalmas, új megoldásokat kínál, amelyekkel ügyfeleink még hatékonyabban dolgozhatnak: ilyen például a többmárkás funkció és az a társalkalmazás, ami megkönnyíti a sofőrök és a flottakezelők együttműködését.”

A Ford Telematika segítségével a flottaüzemeltetők jobban kihasználhatják járműparkjuk üzemidejét, emellett pedig kevesebbet kell adminisztrálniuk. Az újratervezett kezelőfelület egyértelműen mutatja a jármű teljesítményét és megjeleníti az állapotára vonatkozó figyelmeztetéseket, a vezető viselkedését és az üzemanyag-fogyasztást, hasznos információkat biztosítva a flotta biztonságos, szabályszerű és hatékony üzemeltetéséhez.




A Ford Telematika többmárkás funkciója

A flottakezelők ezentúl a nem Ford-gyártmányú járműveikből származó adatokat is láthatják és nyomon követhetik a rendszerben. A többmárkás funkció segítségével maximálisan kihasználható az üzemidő, jól tervezhetők a karbantartások, sőt a sofőrök továbbképzése is megoldható – és ehhez nem szükséges több gyártó többféle rendszerét használni. Ez a plusz funkció a normál előfizetés részeként szerepel a szolgáltatási csomagban.

A többmárkás funkció kompatibilis a legtöbb 2015-től gyártott járművel; a rendszer egy plug-in eszközzel (PID) működik, ami egy OBD2 porton vagy kábellel csatlakoztatható a járművekhez.

Ford Telematika Vezetés alkalmazás

A Ford Telematika Vezetés társalkalmazás ugyancsak a Ford Telematika előfizetés része, és kompatibilis az Android vagy iOS rendszerű eszközökkel. A sofőrök által az alkalmazáson keresztülközölt információk azonnal megjelennek a flottamenedzser Ford Telematika rendszerének internetes kezelőfelületén, így a kommunikáció sokkal gyorsabb és hatékonyabb, mint az email- vagy a papíralapú rendszerek esetében. 

A Ford Telematika Vezető app a következőket kínálja:

  • Sofőr-jármű kapcsolat, ahol a sofőrök elektronikusan kiválaszthatnak egy járművet, információkat küldve a flottakezelőnek
  • Digitalizált napi ellenőrzések, hogy a sofőrök elvégezhessék az ellenőrzéseket, biztosítva a jármű működőképességét, a flottakezelők pedig nyomon követhessék az esetleges károkat vagy apróbb meghibásodásokat
  • Hibajelentés, hogy a sofőrök gyorsan és egyszerűen jelezhessék a hibákat, felbecsüljék azok súlyosságát, és azonnal részletes leírást és fotókat küldhessenek róluk a flottamenedzser Ford Telematika kezelőfelületére1

A Ford Telematika Vezetésnek köszönhetően a flottamenedzserek azonnali információkhoz jutnak az összes sofőrtől, és ezek alapján sokkal hatékonyabban szervezhetik meg az oktatást, a hibaelhárítást és az időszakos karbantartásokat. Az alkalmazás emellett azt is lehetővé teszi, hogy a járművezetők bejelentsék1 az esetleges gondokat, például a külső sérüléseket vagy az átalakítással kapcsolatos problémákat (ha kell, akár fényképekkel kiegészítve), tovább javítva ezzel a Ford Telematika funkcionalitását.

A Ford Telematika új felhasználói 2020. december 30-tól ingyenesen próbálhatják ki a terméket, beleértve a többmárkás funkciót és a Ford Telematika Vezetés alkalmazását is. A Ford Telematika Vezetés app öt nyelven áll rendelkezésre: angolul, franciául, németül, olaszul és spanyolul.




Időpontfoglalás


A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

Márkaszerviz hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók FX Autóház Kft.

Márkaszerviz hírei

Legfrissebb hírek FX Autóház Kft.