Ford Transit Connect A kategória legalacsonyabb fogyasztása

2020. 11. 02.

A kategória legalacsonyabb fogyasztásával és 1,0 tonnás teherbírásával a Ford Transit Connect most még vonzóbb a flottaüzemeltetők számára

Budapest, 2020. október 30. – A Ford a közelmúltban bejelentette, hogy a Transit Connect ezentúl a kategória legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztását kínálja, és az autó most először bekerül az 1,0 tonnás teherbírású járművek körébe is.

A kategóriaelső fogyasztás és a csekély CO₂-kibocsátás révén tovább mérsékelhető az üzemeltetők üzemanyag-számlája, és csökken a jármű üvegházhatású gázkibocsátása.



A Transit Connect kishaszongépjármű egyes változatainak megengedett legnagyobb össztömege immár eléri a 2501 kilogrammot, a maximális terhelhetőség pedig 982kilogrammra nőtt; ez annyit jelent, hogy az üzemeltetők jobban ki tudják használni az autót, mivel ezentúl nehezebb rakományokat szállíthatnak vele.

A Ford bizonyos piacokon, köztük Magyarországon is bevezeti a  gazdagon felszerelt Limited kivitelt, amelynek stílusos külső elemei és prémium tartozékai komoly vonzerőt jelentenek majd az exkluzívabb járművekre vágyók számára.



A hidrogénezett növényi olajak (HVO) használatát engedélyező országokban, például Svédországban a flottaüzemeltetők annak is nagy előnyét látják majd, hogy az 1,5 literes EcoBlue dízelmotorok ezentúl HVO-val is működhetnek, tovább csökkentve a flották károsanyag-kibocsátását.

“A Transit Connect Magyarországon népszerű flottajármű, és a legújabb fejlesztéseknek köszönhetően most még jobb ajánlatnak számít,” vélekedett Szabó Attila, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója. “Az emisszió és az üzemanyagköltség mérséklésével, illetve a teherbírás növelésével a flották több árut tudnak szállítani, méghozzá a lehető leghatékonyabban.”

A fenti frissítések a Transit Connect teljes kínálatát érintik; a továbbfejlesztett modellek november közepén érkeznek meg a Ford márkakereskedésekbe.

Optimális üzemanyag-fogyasztás és teherbírás

A kategóriában nincs olyan kishaszongépjármű, amelynek alacsonyabb lenne az üzemanyag-fogyasztása, mint a Transit Connectnek. A megújult modell hatékonyan segít a vállalkozások működési költségének és szénlábnyomának csökkentésében.

A Transit Connect legnépszerűbb kivitele, az L1 Trend 4,1 l üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren, és CO₂-kibocsátása 109 g/km az NEDC metódus szerint mérve (WLTP: 5,1 l/100 km, 134 g/km)2, ha az autót a 75 vagy 120 lóerős változatban megrendelhető 1,5 literes EcoBlue dízelmotor hajtja, amelyhez hatfokozatú manuális sebességváltó kapcsolódik. A kedvezőbb üzemanyag-fogyasztáshoz az új, alacsonyabb gördülési ellenállású gumiabroncsok is hozzájárulnak.

A Ford a vásárlói visszajelzésekre reagálva tovább növelte a Transit Connect hasznos teherbírását, ami immár a 982 kilogrammot is elérheti (ez 79 kilogrammal több, mint a korábbi változatok esetében), ráadásul ez a javulás nem ment a rugalmasság és az üzemanyag-fogyasztás rovására. A keréktárcsa- és gumiabroncs-konfigurációk tökéletesítése, illetve a kétszemélyes utasülés-opció megszüntetése is hozzájárult a szállító képesség fokozásához, ugyanakkor az alacsonyabb megengedett össztömegű modellváltozatokhoz továbbra is rendelhető lesz kétszemélyes utasülés.



A 2501 kg megengedett össztömegű és 982 kg maximális terhelhetőségű változat vásárlói többféle hajtáslánc közül választva állíthatják össze a számukra optimális konfigurációt. Az 1,5 literes EcoBlue dízelmotor 100 vagy 125 lóerős teljesítménnyel is rendelkezésre áll, és az erőforrásokhoz hatfokozatú manuális vagy nyolcfokozatú automata sebességváltó társítható.

Egy átfogó tesztprogramot követően – ami biztosította, hogy a szervizigény és a teljesítmény nem romlik – a Ford hozzájárult, hogy az 1,5 literes EcoBlue dízelmotorokat HVO üzemanyaggal használják.

Megjelenik a Limited változat

A Ford Transit Connect új Limited-sorozata különleges dizájn-elemeket honosít meg a kínálatban: például a 16 colos Sparkle Silver könnyűfém keréktárcsákat, illetve a karosszéria színére fényezett külső tükörburkolatokat, kilincseket és oldalvédő elemeket. A sofőrök komfortérzetét ülésfűtés, automatikus világítás és esőérzékelő ablaktörlő javítja a hosszú műszakok alatt, hogy munkájukat kevésbé érezzék megterhelőnek.

# # #

  •  
  • 1 Összesített érték. A maximális hasznos teherbírás a tartozékoktól és a járműkonfigurációtól függően változik. Az adott jármű teherbírását az ajtóoszlopon elhelyezett tábla jelzi.
  •   
  • Az üzemanyag/energiafogyasztási, CO2-kibocsátási és az elektromos üzemmódban megtehető hatótávolság adatait az Európai Unió 715/2007/EC számú szabványa által előírt technikai kívánalmak és műszaki adatok alapján, illetve a legfrissebb EC/692/2008 direktíva alapján regisztrálták. A könnyű haszongépjárművek típusbizonyítványa a Világszinten Összehangolt Könnyűgépjármű-Vizsgálati Eljárással (WLTP) készül, és üzemanyag/energiafogyasztási és CO2-kibocsátási adataikat az Új Európai Vezetési Ciklus (NEDC) és a WLTP eljárás szerint is mérik. A WLTP a 2020-as év végén váltja fel teljesen az NEDC eljárást. Az NEDC kivezetésének időszakában a WLTP által mért üzemanyag-fogyasztási és CO₂-értékeket visszaszámítják az NEDC szabvány szerinti értékekre; ez a 'korrelációs eljárás'. Az új értékek némileg különböznek majd a korábbi fogyasztási és emissziós értékektől, mivel a vizsgálat néhány eleme is megváltozik, így előfordulhat, hogy ugyanazon járműhöz különböző üzemanyag-fogyasztási és a CO2-kibocsátási adatok tartoznak.


Időpontfoglalás


A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

Márkaszerviz hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók FX Autóház Kft.

Márkaszerviz hírei

Legfrissebb hírek FX Autóház Kft.