A Ford arcvédő maszkokat és pajzsokat gyárt

2020. 05. 06.

A Ford arcvédő maszkokat és pajzsokat gyárt, hogy európai dolgozói biztonságos körülmények között kezdhessék újra a munkát

KÖLN, Németország, 2020. május 5. – A Ford arcvédő maszkokat és pajzsokat gyárt, hogy a COVID-19 járvány idején is biztonságos munkakörülményeket biztosíthasson dolgozói számára, akik fontos munkát végeznek a vállalat európai üzemeiben.



Jelenleg Németországban, Romániában, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban folyik a személyi védőeszközök gyártása. Ezek a felszerelések fontos szerepet játszanak a Ford törekvésében, hogy újraindítsa a gyártást a kontinentális Európa legtöbb autó- és motorgyártó üzemében, ám mindeközben ne terhelje tovább az ilyen védőeszközök beszerzési láncát.

“Azt akarjuk, hogy üzemeink és dolgozóink felkészültek legyenek a biztonságos munkavégzésre – de eltökélt szándékunk, hogy ezzel véletlenül se fosszuk meg a fontos védőeszközöktől azokat, akik világszerte a COVID-19 járvány ellen küzdenek,” nyilatkozta Rene Wolf, a Ford Európa gyártási igazgatója.


Tekintse meg a maszkok gyártásáról készült videót: 



A vállalat a termelés növelését tervezi, hogy kielégíthesse majd az európai üzleti tevékenységek teljes újraindításával járó igényeket, emellett pedig egy hasonló gyártóüzemet is munkába állít az Amerikai Egyesült Államokban, hogy világszerte megfelelő mennyiségű maszkot biztosíthasson a Ford dolgozói számára.

Arcvédő maszkok gyártása

Az Egyesült Királyságban, a vállalat Dunton Kampuszán két új gépsort állítottak üzembe, amelyek percenként 60-90 darab általános célú, egyszer használatos maszkot képesek előállítani. A gépeket három, egyenként tízfős csoport szolgálja ki éjjel-nappal.



“Ahhoz, hogy ilyen rövid idő alatt képesek legyünk felszerelni és működtetni ezeket a gépeket, minden érintettnek keményen kellett dolgoznia, és az eredmény lenyűgöző volt,” mondta el Chris White, a Ford Európa Duntoni Műszaki Központjának igazgatója. „A berendezéseket egy kínai cégtől szereztük be, és a Ford China csapata fáradhatatlan dolgozott a szállítás előkészítésén, illetve azon, hogy könnyen elsajátítsuk, hogyan kell telepíteni és használni ezeket. Most pedig, alig néhány héttel a projekt elindítása után, már meg is kezdődött a gyártás.”

Arcvédő pajzsok gyártása

A Németországban, a Ford merkenichi Gyors Prototípuskészítő Központjában készülő arcvédő pajzsokkal az egész régiót el lehet látni. A csapat a létesítmény saját fröccsöntő készülékével naponta akár 5000 ilyen eszközt is képes előállítani a Ford európai üzemei számára.

A spanyolországi Valenciában a Ford 3D-nyomtatással napi 300 arcvédő pajzsot készít; ezekből 5500 darabot már el is juttattak adományként az egészségügyi dolgozók számára. Mielőtt a csapat rááll a saját használatra szánt pajzsok gyártására, további 1500 darabot készítenek még adományozási célra.



A romániai Krajovában is készülnek arcvédő pajzsok; eddig körülbelül 10.000 darabot állítottak elő a Ford dolgozói és a helyi márkakereskedői hálózat részére. Az itteni csapat jelenleg a román hatóságok engedélyére vár, hogy arcvédő pajzsokat adományozhassanak a kórházaknak és más, a járvány ellen küzdő intézményeknek.



Az arcvédő maszkok és pajzsok gyártása szerves része a Ford Apollo Projektjének, amely egy

globális akció a személyi védőeszközök előállítására, a regionális és országos kezdeményezések támogatására és a lélegeztetőgépek számának növelésére, a COVID-19 vírus terjedésének megfékezése érdekében.


E-mailt/visszahívást kérek!


A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

Márkaszerviz hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók FX Autóház Kft.

Márkaszerviz hírei

Legfrissebb hírek FX Autóház Kft.